פוקצ'ה עם עגבניות, סלמי ובצל

מאת: foodpage-team

מאפה שמתפקד כארוחת ערב - פוקצ'ה שמנמנה עם מעטה זהוב ותוספות מפנקות (עגבניות, בצל סגול ונקניק סלמי)

מצרכים לבצק (4 פוקצ'ות):
1 ק"ג קמח לבן, מנופה
2 כפות שמרים יבשים
2 כוסות מים חמימים (לא רותחים)
2 כפות מלח גס
1/4 כוס שמן זית


לתוספות:
200 גרם נקניק סלמי פרח, פרוס
5 עגבניות תמר בשלות, פרוסות
1 בצל סגול, פרוס
כ-10 עלי רוזמרין עם הגבעול


אופן הכנה:
• מערבבים ביחד, בקערת מיקסר, את כל מרכיבי הבצק פרט למים. לשים במיקסר בהדרגה ומוסיפים את המים לאט לאט. ממשיכים ללוש עד שמתקבל בצק במרקם חלק ויציב.
• מכניסים את הבצק, כשהוא מכוסה, למקרר למשך כ- 40 דקות. מוציאים מהמקרר ומחלקים את הבצק למספר הפוקצות הרצוי. מכדררים את החלקים ומכסים שוב עם מגבת. מניחים להתפחה בחוץ למשך כ-15 דקות.
• מחממים תנור לחום 150 מעלות.
• פורסים נייר אפיה בתבנית. משמנים בשמן זית ומשטחים את הבצק כמה שיותר אחיד. מסדרים את התוספות על הבצק תוך שמנסים להשקיע אותם כמה שיותר.
• מכניסים לתנור ואופים עד לקבלת צבע זהוב ויפה.


צילום וסטיילינג: מאיר קוקבוק


המתכון באדיבות "מעדני יחיעם"


מחפשים עוד מתכונים מעולים למאפים? נסו את אלה:
לחם מרוקאי עם ביצים קשות
מאפה שמרים במילוי גבינה וזיתים
פיצה איטלקית מושלמת