בקר מוקפץ בנוסח שנגחאי

מאת: foodpage-team

נתחי בקר מקופצים עם עגבניות שרי, כרוב ונבטים ברוטב סויה. מגישים עם אורז לבן שסופג את הטעמים

5 מנות


מצרכים:
600 גרם שייטל בקר
חצי כוס רוטב סויה
10 עגבניות שרי
רבע כרוב לבן
חצי פלפל ירוק חריף
1 בצל סגול
2 מלפפונים (לא חובה. אפשר גם קישואים)
2 כפות מיץ לימון
3 כפות שמן זית
חצי כוס נבטים עבים (נבטי שעועית)
חצי כוס עלי נענע, קרועים גס


אופן הכנה:
• חותכים את השייטל לרצועות בעובי 1 ס"מ ובאורך 8 ס"מ.
• חוצים את עגבניות השרי, חותכים את הכרוב לרצועות דקות, פורסים את הפלפל לטבעות דקיקות, חוצים את הבצל לאורכו וחותכים לרצועות דקיקות.
• חוצים את המלפפון לאורכו, נפטרים מהגרעינים בעזרת כפית וחותכים לרצועות דקות.
• יוצקים רוטב סויה לקערה, מוסיפים מיץ לימון ומערבבים לקבלת תערובת אחידה.
• מחממים את השמן בווק מעל להבה גבוהה, מעבירים חצי מכמות רצועות הבשר לווק ומקפיצים עד שהן משחימות, מעבירים את רצועות הבשר המוקפצות לצלחת וחוזרים על הפעולה עם המחצית השנייה של רצועות הבשר.
• לאחר שהמחצית השנייה של רצועות הבשר מוכנות מחזירים לווק את רצועות הבשר המוקפצות, יוצקים לווק את תערובת רוטב סויה קיקומן ומקפיצים כשתי דקות.
• מוסיפים לווק את הנבטים ואת הירקות החתוכים מלבד המלפפונים ומקפיצים כשתי דקות נוספות.
• מכבים את הלהבה, מוסיפים לווק את רצועות המלפפונים ואת עלי הנענע, מערבבים בעדינות ומגישים חם.


המתכון באדיבות סויה קיקומן.


צילום: דניאל לילה


מחפשים עוד מתכונים עם סויה? נסו את אלה:
שניצל בציפוי חרדל וסויה
כנפיים ברוטב סויה ודבש
אטריות אורז ברוטב חמאת בוטנים וסויה