מבשלים חיים עם זכרון מנחם או: מתכון לקוסקוס עם ירקות

מאת: chef-yoav-bar

שפים מהשורה הראשונה התנדבו לבשל ביחד עם ילדים חולי סרטן באירוע שכולו הצדעה לחיים. השף יואב בר מספר על הערב המרגש. וגם: מתכון לקוסקוס עם ירקות

שף טו גו
יואב4עמותת זכרון מנחם היא עמותה שמלווה ילדים חולי סרטן ואליה אני מחובר כבר שנים רבות. עוד בשנותיי במלון, היינו מארחים את הילדים בכל שנה בחנוכה לארוחת צהריים, היו מגיעים כ-100 ילדים עם הצוות המדהים שלהם ולמרות הקושי, הטיפולים הקשים והגיל הרך של הילדים תמיד נשארתי עם תחושה של כוח, תקווה, שמחה ואהבת החיים.


הם היו שרים בקולי קולות, מתופפים על תופים ולפעמים ילדים שממש לא אכלו פתאום ניגשו לאכול. חיים ארנטל, מנכ"ל העמותה, היה עומד לידי ואומר לי "לא יאמן, הילד הזה לא הסכים לאכול כלום והנה הוא אוכל עכשיו".


הייתי נכנס למשרד, יושב כמה דקות להסדיר נשימה ולהרגע מהתרגשות, ויוצא שוב לחייך אל הילדים.


טלי, אשתי, תמיד נפרדה מהם בתודה שבאתם "באנו לחזק ויצאנו מחוזקים" כי זאת ההרגשה שנשארנו איתה תמיד.


לפני שלוש שנים חלתה אשתי טלי בסרטן שחלות ובמהלך כל הטיפולים, אותם ילדים של זכרון מנחם, עם השירה, החיוך והאופטימיות שלהם, עמדו כל הזמן לנגד עיניה. "אם ילדים כל כך קטנים נלחמים במחלה הזאת בגבורה כל כך גדולה, אז גם אני בוחרת בדרך הזאת - בשמחה, בחיוך ובבחירה בחיים". היא הייתה אומרת לי כשהייתה רואה אותי לעיתים אבוד בפחד מהעתיד.


במהלך השנים, כשהגעתי לתל אביב, המשכתי ללוות את העמותה בזכות אישה מיוחדת במינה - אריאלה פיקסלר אלון, שמלווה את זכרון מנחם כבר שנים ולכן כשהיא התקשרה לפני מספר שבועות וסיפרה לי שהיא עורכת ערב לילדים הבוגרים של זכרון מנחם, בדן גורמה, עם חבורת שפים כמובן שמיד אמרתי כן.


היו שם אייל שני, שאול בן אדרת, בינו גבסו, עמיר אילן, בועז צאירי, מידן ממשחקי השף, אוראל קמחי, ועוד שפים רבים וטובים.


יואבבכל עמדת בישול הופקדו 6 חבר'ה וביחד איתי וצוות הטבחים של דן גורמה עמלנו יחד על הכנה והוצאת המנות. מדהים היה לראות את התגייסות השפים, כתבים, צלמי אוכל, בלוגרים ועוד גופי תקשורת שהגיעו לאירוע כדי לסקר וכדי ארגן וללמד. בעיקר היה מרגש לראות את אריאלה פיקסלר אלון מסתובבת בין כולם נרגשת לאחר שעמלה רבות לארגון האירוע המדהים הזה.


אצלי בעמדה הכנו קוסקוס עם ירקות, גם כאן היתה אווירה כל כך שמחה, שרוב הזמן בכלל שוכחים שמדובר בחבר'ה שמתמודדים בגיל כל כך צעיר עם מחלה שהופכת את החיים ושבמקום לחיות כמו כל בני גילם, ללא דאגות, הם מבלים במסדרונות בתי חולים.


ואגב, בכניסה לעמדות הבישול הייתה עמדת סושי שעליה הופקדו בועז צאירי ומידן, הסושי היה כל כך יפה וטעים שהייתי חייב לקחת טייק אוואי לילדים שלי. בבוקר, כשהם יקומו, אתן להם חיבוק גדול ואודה לאלוהים על מה שיש לי בחיים כי שום  דבר אינו מובן מאליו .


רק בריאות עם כל השאר נסתדר.


שלכם יואב


יואב3



קוסקוס ביתי עם ירקות


מצרכים:
1 ק"ג סולת
7 כוסות מים מהברז
1/2 כף מלח
3/4 כוס שמן

מרק ירקות:
4 כרעיים של עוף
4 גזרים קלופים וחתוכים
4 קישואים קלופים וחתוכים
4 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לרבעים
2 גבעולי סלרי
3 עגבניות חתוכות
1 דלעת
שמיר וכוסברה
1 כרישה
1 כרוב לבן
1 פלפל חריף (רק למי שאוהב חריף)
1/2 כוס גרגרי חומוס מושרים 24 שעות מראש
1/4 כוס שמן
מלח
פלפל שחור
1 כף פפריקה אדומה
1 כפית כורכום

אופן הכנת הקוסקוס:
• שמים את הסולת בקערה גדולה. מוסיפים שלוש כוסות מים, לאט ובהדרגה, ומערבבים עד שנוצרים גושים קטנים.
• שמים כמות קוסקוס ומנפים את הגושים בעזרת המסננת. מעבירים לקערה עד שמסננים את כל הכמות.
• מוסיפים מלח ורבע כוס שמן, ומערבבים.
• שמים את הקוסקוס בסיר אידוי למשך שעה.
• מורידים מהאש ומוסיפים לקוסקוס ארבע כוסות מים ולאט לאט פותחים את הקוסקוס (ראו תמונה)
• לוקחים כמות גושי קוסקוס בידיים  ופשוט מפוררים אותם ,לפעולה הזאת קוראים-לפתוח את הקוסקוס
• מחזירים את הקוסקוס לסיר האידוי לשעה נוספת.
• במחבת מאדים חצי כוס שמן וכשהשמן אוורירי ,יוצקים אותו על הקוסקוס ומערבבים
• שוב פותחים את הקוסקוס בידיים וזהו זה מוכן

מרק הירקות:
• מכניסים לסיר גדול ועמוק את כל הירקות החתוכים, את כרעי העוף, תבלינים והשמן.
• מכסים את הכל במים ומביאים לרתיחה.
• מנמיכים את האש ומבשלים כשעתיים.
• מגישים עם הקוסקוס.

רוצים ליצור קשר עם יואב? הכנסו לעמוד הפייסבוק או לאתר CHEF TO GO


בטורים הקודמים:
יום הולדת או: מתכון לעוגת גבינת עיזים
גברים בשטח או: מתכון לאנטיפסטי

רגעים קטנים של אושר או: מתכון לקוסקוס עם ירקות
משטרת הבריאות או: מתכון לאורז עם אטריות
ארוחת ערב משפחתית או: מתכון לשקשוקה

חוץ לארץ במרחק נסיעה או: מתכון לסלט שוק