עוגיות שקדים וטחינה‎

מאת: tikochel-blogspot-com

מערבבים את כל המצרכים בקערה, מגלגלים וקדימה לתנור - עוגיות טחינה ושקדים מושלמות בטעם עדין של חלבה

כדורים קטנים שמסתדרים מעצמם בתנור לעוגייה פריכה ומושלמת, עוגייה שמזכירה לשנינו שלדברים יש נטייה להסתדר גם אם נראה שהם נוטים להתפורר הם יודעים לשמור על עצמם יחד כדי ליצור שלמות, ממש כמו אותה עוגייה.

לבצק:
2 ו-1/2 כוסות קמח
2\1 כוס שקדים טחונים
200 גרם מחמאה או חמאה מרוככת
1 כוס סוכר
1 כוס טחינה גולמית
1 שקית של אבקת אפייה
כפית תמצית וניל
כוס חצאי שקדים לקישוט

אופן הכנה:
• מערבבים את כל החומרים לבצק רך, מגלגלים כדורים בקוטר של 2 -3 ס"מ, מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה במרווחים של 2-3 ס"מ ונועצים במרכז כל עוגייה חצי שקד.
• אופים כ-25 דקות בחום של 180.
• מצננים היטב לפני שמשחררים אותן מהתבנית. שומרים בקופסה אטומה.

מתכון וכתיבה: אינס שילת ינאי
צילום: אפיק גבאי

>> לעוד מתכונים מעולים מהבלוג תיק אוכל הכנסו לכאן