מרמלדת תפוזי דם

מאת: ohad-huri

הממתק שמעורר זכרונות - אוהד חורי מלמד אתכם איך להכין מרמלדת תפוזי דם מעולה שניתן לארוז בשקית ולתת כמתנה

כשנתקלתי במתכון הנפלא של נטלי לוין (עוגיו.נט המהוללת) למרמלדה הזו, התעוררו בי זכרונות ילדות של בלוקים של מרמלדה צבעונית, עטופה ניילון מרשרש, שהיה אפשר לקנות בכל מכולת שכונתית - טעם של ילדות.

פירות לא היו שם אבל זה אף פעם לא הפחית מהתענוג שעלה בי עם כל ביס.

לקחתי את קונספט המתכון, חקרתי אותו קצת ועדכנתי כמה שינויים. אני מבטיח לכם שאחרי ביס אחד, לא תרצו לטעום מרמלדה אחרת. וכן, צריך בשביל המתכון משקל :)

מצרכים:
550 גרם מחית תפוזי דם (או תפוזים) של בוארון (Boiron)
20 גרם פקטין
75 גרם סוכר
650 גרם סוכר
100 גרם גלוקוזה או סירופ תירס
10 מ"ל חומצה טרטרית (10 גרם קרם טרטר מעורבב עם 10 מ"ל מים)

לציפוי:
כוס סוכר

מצרכים:
• מפשירים את מחית הפרי לילה שלם במקרר.
• מביאים את מחית הפרי לרתיחה בסיר בינוני תוך כדי ערבוב מתמיד.
• מערבבים בקערה קטנה את הפקטין עם 75 גרם סוכר.
• מוסיפים בהדרגה את תערובת הסוכר והפקטין אל מחית הפרי הרותחת, תוך בחישה מתמדת והקפדה שלא נוצרים גושים. מרתיחים במשך 2-3 דקות.
• מוסיפים את הסוכר (650 גרם) ב 3-4 סבבים ולאחר מכן מוסיפים את הגלוקוזה.
• מבשלים עד שהתערובת מגיעה ל-107 מעלות.
• מוסיפים תמיסת חומצה טרטרית.
• מורידים מהאש ומוסיפים 10 גרם מים או אלכוהול (אופציונלי).
• יוצקים לתבנית מלבנית, מרופדת בנייר אפייה וממתינים 48 שעות.
• מחלצים מהתבנית, חותכים לריבועים בגודל הרצוי ומגלגלים בסוכר. מניחים לייבוש של 12-48 שעות.
• שומרים במקרר בקופסה אטומה.

מחפשים עוד מתכונים לממתקים? נסו את אלה:
ממתקי שוקולד לבן ופקאנים
סוכריות על מקל
ממתקי באונטי ביתיים