עוגת קוקילידה

מאת: orenagar

מה יותר טעים מקוקילידה? עוגת קוקילידה ענקית! אורן נג'ר מכין את הקינוח שיקצור אינספור מחמאות מהאורחים והמשפחה

מצרכים לעוגיות שוקולד (ענקיות) - המתכון מהאתר my Demi:
200 גרם שוקולד מריר
120 גרם חמאה מלוחה
2 ביצים קרות
3/4 כוס (150 גרם) סוכר
1 כפית תמצית וניל
1/4 כוס (40 גרם) קקאו
1/3 כוס (50 גרם) קמח
1 כפית שטוחה אבקת אפייה
300 גרם שוקולד עם תוספות, קצוץ גס (100 גרם מכל סוג מריר, חלב ולבן)

למוס שוקולד לבן:
300 גרם שוקולד לבן עם עוגיות
100 גרם שוקולד לבן רגיל
3 חלמונים
35 גרם סוכר
250 מ"ל (כוס ורבע) חלב
מעט מלח
4 גרם ג'לטין
20 מ"ל חלב
400 מ"ל שמנת מתוקה - מוקצפת למרקם של יוגורט

הכנת העוגיות:
• מחממים תנור ל-160 מעלות.
• ממיסים יחד במיקרוגל שוקולד וחמאה מלוחה. מערבבים היטב עד שנוצר רוטב חלק.
• במיקסר מקציפים במהירות גבוהה ביצים, סוכר ותמצית וניל כ-2 דקות, מוסיפים את תערובת השוקולד וטורפים לאיחוד.
• מנפים פנימה קקאו, קמח ואבקת אפייה וטורפים כחצי דקה, רק עד שהתערובת אחידה.
• מערבבים פנימה את שברי השוקולד.
• שופכים חצי מכמות התערובת לתבנית (גודל 24) מרופדת בנייר אפייה ואת שאר התערובת לתבנית נוספת (24 מרופדת בנייר אפייה).
• אופים במשך 15 דקות, עד שהעוגיות סדוקות ותפוחות, יציבות ויבשות למגע בשוליים אבל עדיין רכות במרכז (עם הקירור הן יתייצבו). מצננים היטב.
• הכנת מוס שוקולד לבן: מניחים את הג'לטין בכוס עם מעט חלב.
• ממיסים במיקרו או על בן מארי את השוקולד.
• מכינים קרם אנגלז: מערבבים חלמונים וסוכר ומרתיחים חלב עם מעט מלח.
• מבצעים השוואת טמפרטורות על ידי הוספת מעט חלב חם לחלמונים תוך כדי בחישה נמרצת.
• מחזירים את החלמונים (עם החלב) לסיר על אש נמוכה וממשיכים לערבב עד לטמפרטורה של 82 מעלות או עד שהקרם מסמיך ומצפה גב של כף. מורידים מהאש.
• ממיסים את הגלטין במיקרו כ-10 שניות ושופכים לקרם תוך כדי ערבוב.
• מסננים את הקרם שנוצר מעל הקערה עם השוקולד המומס ומערבבים היטב עד לאיחוד.
• מקפלים בעדינות את השמנת המוקצפת לתוך תערובת השוקולד עד שנוצר מוס חלק.
• יוצקים את השוקולד מעל אחת העוגיות (בתוך התבנית) ומקפיאים.
• את העוגיה השניה מקפיאים מעט על מנת שלא תשבר ומעבירים בזהירות על המוס הקפוא.

Untitled-43

צילומים והכנה: אורן נג'ר

>> הצטרפו לקהילה שלנו בפייסבוק