בניצה – מאפה בצק פילו במילוי גבינות

מאת: raheli

10 דקות עבודה (מקסימום), מצרכים שיש לכל אחד בבית וגם לכם יהיה מאפה בניצה מדהים עם מערבולות של בצק פילו ומילוי גבינות משגע

עד לפני שבוע מעולם לא טעמתי בניצה. וגרוע מזה, אפילו לא ידעתי שצריך להגות את המילה במלעיל ולא במלרע (אם במקרה אתם תוהים, אז כן, קראתי במשך חצי שעה הסברים על ההבדל בין מלרע למלעיל. כזאת אני, יסודית. ואובססיבית לדברים קטנים ולא משמעותיים).

אז איפה היינו? כן, בבניצה. מדובר במאפה שמגיע הישר מהמטבח הבולגרי ומשלב בצורה הרמונית להפליא בצק פילו, גבינות וביצים. 3 מצרכים בסיסיים שמוכיחים שהשלם גדול בהרבה מסך חלקיו.

המאפה, שדורש עבודה של 10 דקות מקסימום (כולל שטיפת הקערה עם הגבינות) מסתיר בתוכו מערבולות של בצק דקיק שהופך באפייה למעיין בצק פסטה מבפנים, בעיקר בזכות המגע שלו עם הגבינות והביצים, ומצד שני נשאר סופר פריך בחלק העליון שנותר חשוף לחום התנור. הכי שילוב מרקמים מנצח.

במקור, משתמשים בגבינה בולגרית או פטה בתערובת הגבינות, הפעם בחרתי להשתמש בגבינות רכות יותר, בינהן סימפוניה עשירה בטעם ובמרקם ויוגורט שמאזן ומקליל את המאפה.

ואגב, שלא תגידו שלא הזהרתי, אם גם אתם טרם טעמתם בניצה, קחו בחשבון שאחרי פעם אחת כבר לא תוכלו להפסיק להכין. ולאכול. ועוד קצת להכין ועוד קצת לאכול.

מערבולות של בצק רך בפנים וקריספי מבחוץ. מגישים עם סלט ירקות ומתענגים
צילום: רחלי קרוט


הערות, הארות ורעיונות לשדרוג:
• המאפה נהדר גם ביום למחרת, רק הקפידו לחמם אותו בתנור ולא במיקרו. אחרת החלק הפריך יהפוך רך. לא שזה לא טעים, אבל לא לזה התכוון המשורר.
• אופציות השדרוג כאן אינסופיות. בין שאר התוספות שניתן להוסיף ביחד עם הגבינות: פרוסות זיתים (יתקבל מאפה שמאוד מזכיר את הפתות), פטריות צרובות, עלי תרד טריים, עגבניות מיובשות ועוד הפתעות כיד הדמיון.
• מתחשק לכם אקסטרה פריכות? פזרו מעל המאפה, לפני האפייה, שומשום לבן או קלוי.
• ניתן לשדרג את תערובת הגבינות עם תוספת של גבינה בולגרית או גבינה צהובה מגורדת (כ-50 גרם). אם אתם מוסיפים בולגרית, אין צורך להוסיף גם מלח.
• לשימון עלי הפילו (כן, זה חובה. הבצק הזה נטול שומן ומתייבש בצ'יק) ניתן להשתמש בשמן צמחי או בחמאה. בעיני, אחרי 4 בניצות שהוכנו בשבוע אחד, השמן היה טוב ומוצלח יותר.

מערבבים, מעבירים לתבנית וקדימה לתנור
צילום: רחלי קרוט



מאפה בניצה עם גבינות


מצרכים:
חבילה (500 גרם) עלי פילו
125 מ"ל (1/2 מיכל) שמנת לבישול
60 גרם (1/2 קופסה) יוגורט יווני
100 גרם (1/2 קופסה) גבינת שמנת סימפוניה 25%
כפית מלח
1/2 כפית פלפל לבן
3 ביצים
3 כפות שמן צמחי

אופן הכנה:
• מחממים תנור ל-180 מעלות.
• מפשירים את עלי הפילו במקרר למשך הלילה או לפי ההוראות על גבי האריזה.
• מערבבים בקערה את הביצים ובקערה אחרת את הגבינה עם יוגורט, שמנת, מלח ופלפל (לא להוסיף את השמן).
• משמנים תבנית מלבנית (20X30) עם כפית שמן.
• לוקחים עלה בצק פילו ומקמטים ביד, שימו לב לא להדק יותר מדי כדי שישארו כיסי אויר. מניחים בצורה רופפת בתבנית.
• ממלאים באותה הצורה את כל תחתית התבנית – בין 4-5 עלים.
• מזלפים מעל קמטוטי הבצק כף שמן, חצי מתערובת הגבינות וחצי מבלילת הביצים.
• מניחים מעל שכבה נוספת של בצק פילו מקומט.
• מזלפים מעל כף שמן, תערובת הגבינות שנותרה ובלילת הביצים.
• אם נשארו לכם קצוות מבצבצות של בצק, שנשאר יבש ללא גבינה או ביצים, מסדרים מעט עם היד.
• אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 30 דקות או עד שהמאפה זהוב.



 

הכנתם? יש לכם שאלות לגבי המתכון? כתבו למטה בתגובות או פרסמו את התמונות של המאפה שהכנתם בקבוצת הפייסבוק


[fb_track id="704659266221673"]