מאפינס ירקות עם קמח מלא וחלב עיזים

מאת: olga

מאפינס ירקות מעולים שמכינים בצ'יק. גם בריאים, גם יפהפים ובעיקר מאוד מאוד טעימים. מגישים לצד סלט ירוק

ארוחות בריאות ומזינות לא חייבות להיות משעממות וצפויות. בפעם הבאה כשתרצו להתפנק במשהו טעים עם ערך מוסף וללא רגשות אשם, תנסו להכין את המאפינס החמודים האלה. הם מעולים בתור מנה ראשונה, כמנה עיקרית לצד סלט ירוק ועכשיו, רגע לפני חג שבועות, זה זמן מעולה להכין אותם לארוחה החגיגית.

בין המרכיבים תוכלו למצוא קמח מלא, שפע ירקות צבעוניים וחלב עיזים טעים ובריא. מערבבים את הכל בקערה אחת, מוזגים לתבנית וכעבור 20-25 דקות יתקבלו מאפים זהובים וארומטיים עם פסיפס צבעוני שמתגלה בכל ביס.



מרכיבים ל- 12 מאפינס:
כוס חלב עזים
3 ביצים
4 כפות שמן צמחי
כוס קמח לבן
½ כוס קמח מלא
כף סוכר
כפית מלח
כפית ו- 1/2 אבקת אפייה
½ כוס גבינה צהובה, מגוררת
כוס לקט ירקות קפואים
כ- 1/3 כוס גבינה צהובה מגוררת, לקישוט

אופן הכנה:
• מחממים את התנור ל-180 מעלות.
• מעבירים את הירקות הקפואים למסננת ומוודאים שאין בפנים גושי קרח. אם הירקות רטובים מדי, מייבשים בעזרת מגבת נייר.
• בקערה גדולה טורפים את החלב, הביצים והשמן עד שמתקבלת תערובת אחידה.
• מנפים פנימה את שני סוגי הקמח, מוסיפים את המלח ואבקת האפייה ומערבבים עד שמתקבלת בלילה אחידה, ללא גושים.
• מוסיפים לבלילה את הגבינה הצהובה המגוררת ואת הירקות ומערבבים בפעם האחרונה.
• ממלאים כמעט עד הסוף את השקעים של תבנית מאפינס (משמנים היטב אם לא משתמשים בתבנית סיליקון), מפזרים מעל קצת גבינה צהובה ומכניסים לתנור ל- 20-25 דקות, או עד שהמאפים תופחים כלפי מעלה ומזהיבים.
• מוציאים, מקררים טיפה, מחלצים מהשקעים ומגישים.
• שומרים במקרר בכלי אטום.



הערות:
• אפשר להחליף את הירקות הקפואים בירקות טריים מבושלים. אפשר לשלב כל ירק שאוהבים.
• אפשר להוסיף לבלילה תבלינים נוספים לפי הטעם.
• אפשר להחליף את הגבינה הצהובה שבקישוט בשומשום, זרעי דלעת או חמנייה, קצח או אגוזים קצוצים.

הכנתם? אל תשכחו לספר לנו איך יצא כאן בתגובות או בקהילת הפייסבוק