עוגת גבינה ותפוחים מקורמלים

מאת: maayannadir

עוגת גבינה הפוכה עם תפוחים מקורמלים וניחוח עדין של וניל. שילוב מנצח בין הטעם החמצמץ והעשיר של הגבינה למתיקות התפוחים

במטבח של מעייני
רגע לפני שחג שבועות מגיח ואני נכנסת למטבח להכנות, החלטתי לשתף במתכון לעוגת הגבינה המסורתית שלי.

העוגה אינה מהעוגות הכבדות, למרות השימוש במסקרפונה, ואלו מכם שמקפידים על שימוש בגבינות רזות, יכולים להחליף אותה בריקוטה. שימו לב - המתיקות העיקרית בעוגה נובעת מהתפוחים המקורמלים.

(2 עוגות בתבנית אינגליש קייק)

מצרכים לתפוחים:
75 גרם חמאה
4 תפוחי עץ גרנד סמית, קלופים וחתוכים לפלחים (אני חתכתי כל תפוח ל-12)
100 גרם שקדים גרוסים
1/2 כוס סוכר
חצי כפית תמצית וניל
מיץ מלימון שלם

לעוגה:
250 גרם גבינת מסקרפונה 40%
250 גרם גבינת ריקוטה 5%
250 מ"ל שמנת מתוקה
3 ביצים
1/2 כוס סוכר
כפית תמצית וניל
3 כפות קורנפלור

אופן הכנה:
• תפוחים מקורמלים: במחבת רחבה ממיסים חמאה. מוסיפים את התפוחים פנימה ומקפיצים על מנת שהתפוחים יזהיבו קלות. מוסיפים את השקדים ומערבבים.
מוסיפים את הסוכר והוניל ונותנים לסוכר לצפות את התפוחים ולקרמלם. מוסיפים את מיץ הלימון.
• מסננים את התפוחים והשקדים מהנוזל ומצננים.
• מצמצמים את הנוזל הנותר ושומרים בצד.
• תערובת הגבינה: מחממים תנור ל-220 מעלות.
• מערבבים היטב את כל החומרים בעזרת מטרפה.
• משמנים תבניות אינגליש קייק ומסדרים את פלחי התפוחים בתחתית התבנית ומברישים במעט מהנוזלים המצומצמים. ניתן ואף רצוי לפזר חלק מהשקדים על גבי התפוחים.
• יוצקים בזהירות את תערובת הגבינה על גבי התפוחים.
• מניחים את התבניות בתוך תבנית גדולה ומוזגים עד למחצית גובה התבנית (הגדולה) מים פושרים.
• אופים את העוגות עד להזהבה קלה כ-30 דקות ב-220 מעלות.
• לאחר חצי שעה, מנמיכים את התנור ל-160 מעלות ואופים עוד כ-20 דקות עד להתייצבות העוגה.
• מצננים את העוגה. משחררים את העוגה מהתבנית והופכים על גבי צלחת הגשה.
• את הרוטב קרמל שנותר, מחממים במחבת או במיקרו ומוזגים בעדינות על גבי חלקו העליון (התפוחים) של העוגה.

מעיין נדיר היא יועצת דיגיטלית בתחום הקולינרי. טבחית, קונדיטורית ולעיתים מבשלת במסעדה המשפחתית.
צילום: נטלי לוין


למתכונים הקודמים של מעיין:
אצבעות שוקולד לבן וחמוציות
ריבת תותים עם וניל

כדורי כרישה וגבינות ברוטב עגבניות

טראפלס שוקולד

מרק גונדי עם קציצות עוף וחומוס

לזניה תרד וגבינות

טבית – חמין עיראקי