טורט היער השחור עם מוס שוקולד לבן (ללא גלוטן)

מאת: gili642641

גרסא מיוחדת לטורט היער השחור, עם תחתית בראוניז (ללא קמח), מוס שוקולד לבן וג'לי דובדבנים. הכי קוצרת מחמאות

לשכבת בראוניז ללא גלוטן:
110 גרם שוקולד מריר
110 גרם חמאה
1 כפית רום
1/2 כפית תמצית וניל
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
2 ביצים, טרופות קלות
75 גרם שקדים טחונים
50 גרם אגוזי מלך קצוצים

לשכבת מוס שוקולד לבן:
7 גרם ג'לטין
1/4 כוס מים
400 גרם שוקולד לבן משובח, קצוץ גס
500 גרם (2 מיכלים) שמנת מתוקה להקצפה

לשכבת ג'לי דובדבנים:
דובדבנים חמוצים משומרים לפיזור על פני העוגה (נמצא בדרך כלל באזור השימורים בכל סופר) חשוב: בדקו שמדובר בדובדבנים ללא חרצנים!
186 גרם מנוזלי השימור של הדובדבנים
70 גרם סוכר
5 גרם אבקת ג'לטין
1/4 כוס מים

שכבת בראוניז ללא גלוטן:
• מחממים תנור ל-170 מעלות. משמנים תבנית בקוטר 24 ס"מ ומרפדים את תחתיתה בנייר אפייה.
• ממיסים במיקרוגל, בפולסים קצרים, את השוקולד והחמאה.
• מוסיפים רום, תמצית וניל וסוכר ומערבבים. מצננים מעט.
• מוסיפים את הביצים הטרופות, השקדים הטחונים והאגוזים הקצוצים ומערבבים עד איחוד.
• מעבירים את המסה לתבנית. אופים במשך 15-20 דקות, עד שהמסה יציבה אך נשארת מעט לחה במרכזה.
• מצננים לטמפ' החדר. מעבירים למקרר או למקפיא עד השימוש.

מוס שוקולד לבן:
• מפזרים את הג'לטין על פני המים ומניחים בצד ל-15 דקות.
• שמים את השוקולד הלבן במעבד המזון וטוחנים לחתיכות קטנות.
• מכינים קערה עם מי קרח ומניחים בצד.
• בסיר קטן, שמים 187 גרם מהשמנת המתוקה (שימו לב לא להשתמש בשלב זה בכל כמות השמנת במתכון) ומביאים לסף רתיחה. מסירים מהאש. בוחשים פנימה את הג'לטין ומערבבים עד שנמס לגמרי.
• מפעילים את מעבד המזון בו נמצאות חתיכות השוקולד הלבן. מוסיפים את תערובת השמנת והג'לטין אל השוקולד ומערבלים עד שהתערובת חלקה לגמרי, ללא גושים.
• מעבירים את המסה לקערה בינונית ומניחים אותה בתוך הקערה הגדולה עם מי הקרח שהכנו קודם. מצננים עד שהתערובת מסמיכה מעט (כאשר נוצרים פסים שנוזלים באיטיות מהכף).
• מקציפים את יתרת השמנת המתוקה (313 גרם) כך שיווצרו "גבעות רכות". מקפלים לתוך תערובת השוקולד.
• שופכים את המסה על תחתית הבראוניז האפויה ומכניסים למקפיא להתייצבות.

ג'לי דובדבנים:
• מפזרים את הג'לטין על פני המים ומשהים בצד 15 דקות.
• בינתיים, מחממים בסיר קטן על אש נמוכה את נוזלי השימור של הדובדבנים יחד עם הסוכר עד שהסוכר נמס לגמרי. מורידים מהאש.
• מוסיפים את הג'לטין ומערבבים עד שהוא נמס לגמרי בתערובת. מצננים את התערובת לטמפ' החדר.
• מפזרים את הדובדבנים השלמים על שכבת מוס השוקולד הלבן. שופכים מעליהם את הג'לי בזהירות רבה, כדי שהדובדבנים השלמים לא יזוזו ממקומם. מכניסים למקפיא להתייצבות.
• שומרים את העוגה במקרר או בהקפאה. אם מקפיאים, מפשירים במקרר כשעתיים לפני ההגשה.

מתכון ותמונה - גילי מהבלוג פרעצל עם שומשום