לחמעג'ון חצילים פיקנטי

מאת: li291081

לחמעג'ון בגרסה צמחונית, עם חצילים מטוגנים, עגבניות ופלפלים חריפים. מגישים על עלי כוסברה מעל

לבצק:
500 גרם קמח מנופה
1 כף שמרים יבשים
1 כף סוכר
1 כפית מלח
3 כפות שמן זית
כוס וחצי מים

לחצילים:
1 חציל חתיך
מלח גס
1 ביצה לטבילה
1/2 כוס קמח לאיבוק החציל
שמן לטיגון

וגם:
4-6 עגבניות בשלות - תלוי כמה רוטב אתם אוהבים - מרוסקות בפומפיה או מעבד מזון
3-6 שיני שום - תלוי כמה שום אתם אוהבים - אנחנו אוהבים הרבה!
1 פלפל חריף, מנוקה וקצוץ דק
1 גמבה אדומה פרוסה דק
2-3 גבעולי סלרי קצוצים דק
צרור כוסברה או פטרוזליה למי שמעדיף
1 חבילה קטנה רסק עגבניות
1 כף פפריקה אדומה מתוקה
מלח ופלפל לפי הטעם

אופן הכנה:
• לבצק - מערבבים יחד יבשים במיקסר עם וו לישה. מוסיפים מים בהדרגה עד קבלת כדור בצק רך וגמיש.
• לשים במשך 10-12 דקות נוספות. מוציאים למשטח עבודה ולשים לקבלת כדור. מתפיחים בקערה עד הכפלת הנפח.
• לסלט החצילים - פורסים חציל לפרוסות בעובי 1 ס"מ. ממליחים במלח גס ומשהים מעט עד שיפרישו נוזלים. סופגים היטב.
• מחממים שמן לטיגון עמוק. טובלים פרוסות חציל בביצה ואחר כך בקמח ומנערים עודפים.
• מטגנים 2 דקות מכל צד עד הזהבה. מוציאים לנייר סופג.
• מחממים שמן שזית במחבת ומכינים רוטב עגבניות בסיסי - מטגנים שום, פלפל חריף ירוק, גמבה וגבעולי סלרי.
• כשהפלפלים הופכים למבריקים, מוסיפים עגבניות, רסק עגבניות, ומתבלים במלח ופלפל.
• מבשלים על אש בינונית במשך 5-10 דקות. מוסיפים כוסברה או פטרוזיליה ומכבים אש.
• מעבירים את פרוסות החציל לתבנית תנור או אלומיניום ומסדרים יפה. יוצקים מעל את רוטב העגבניות ואופים כחצי שעה. בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות. • מצננים (החצילים האלה ישתלבו נהדר בתוך סנדוויץ'' או על מצע אורז לבן.
• נחזור לבצק - לאחר שתפח, מוציאים אותו למשטח עבודה ומחלקים אותו ל 10 כדורים. משמנים בשמן זית שטח פנים ונותנים לו מנוחה של 15 דקות. לאחר מנוחה קצרה, פותחים כל כדור על ידי מתיחה קלה של הבצק למעין סירה אובלית.
• בעזרת האצבעות ושמן זית יוצרים שקע במרכז כל מאפה ומסדרים יפה את פרוסות החציל. שוב, מנוחה קצרה של 10-15 דקות מברישים את השוליים בביצה טרופה - טבעונים יכולים לוותר:).
• אופים בתנור שחומם מראש ל-180 למשך כ-20 דקות עד הזהבה. מגישים עם עלי כוסברה טריים ופלפל ירוק חריף פרוס דק - טעים אש!

מתכון וצילומים: ליהי עראסי בעלת הבלוג מעשה במאפה