מיני מאפינס תירס ונקניקיות

מאת: gili642641

הלהיט החדש אצל הילדים שלכם. וגם: נשנוש אולטימטיבי למונדיאל - מיני מאפינס תירס ונקניקיות שמכינים ממש בקלות

מצרכים ל-48 מיני מאפינס:
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
1 כוס קמח תירס רגיל (לא אינסטנט)
1 כוס קמח לבן
1/2 כפית מלח
120 גרם חמאה מומסת
1/2 כוס סוכר
2 ביצים
1 כוס ריוויון
8-10 נקניקיות, חתוכות לחתיכות בגודל ביס של כ-1 ס"מ (נקניקיות מכל סוג שאתם אוהבים)

אופן הכנה:
• מחממים תנור ל-190 מעלות. משמנים תבנית מיני מאפינס בספריי שמן.
• בקערה, מערבבים את החומרים היבשים: אבקת סודה לשתיה, קמח תירס, קמח רגיל ומלח.
• בקערה נפרדת, מערבבים את החמאה המומסת עם הסוכר, עד איחוד. מוסיפים את הביצים וטורפים עד איחוד. מוסיפים את הריוויון וטורפים עד איחוד.
• שופכים את החומרים הרטובים אל תערובת החומרים היבשים ומערבבים רק עד איחוד.
• מחלקים את התערובת בין השקעים, עד 3/4 מגובהם.
• "מטביעים" חתיכת נקניקיה במרכז כל שקע, כך שהחלק העליון של הנקניקיה מבצבץ במרכז המאפין.
• אופים במשך 12-15 דקות או עד שהמאפינס מקבלים גוון זהוב. מוציאים מהתנור. ממתינים כ-5-10 דק' ואז מוציאים מהתבנית ומגישים. מומלץ לאכול חם.
• אם נשארו שאריות, מאפסנים אותן בקופסא אטומה במקרר ומחממים אותן לפני ההגשה. אפשר גם להקפיא, להפשיר ולחמם לפני ההגשה.
• מומלץ להגיש עם קטשופ או עם סלסה מקסיקנית.

הערות:
• מכיוון שמדובר במעין חטיף, מומלץ מאוד להכין בתבנית שקעים למיני מאפינס כי הכי כיף לאכול חטיף בגודל ביס. אם אין לכם, יש בחנויות המתמחות מנג'טים קשיחים מקרטון למיני מאפינס. אפשר להכין גם בכאלו (שימו לב שיהיו קשיחים ולא מנג'טים רגילים מנייר שלא יחזיקו מעמד ללא תמיכה של תבנית שקעים).
• אם אתם ממש מתעקשים, אפשר להכין בתבנית מאפינס רגילה אבל אז צריך להגדיל את חתיכות הנקניקיה. בעיני זה יראה פחות אסטטי, אבל הטעם ישאר מצוין.
• רוצים צמחוני? אין בעיה להכין גם ללא הנקניקיה אבל אז מדובר במאפינס תירס רגילים (אם כי מצוינים בפני עצמם). אם אתם רוצים להכניס קצת עניין, הכניסו גרגירי תירס שלמים לבלילה.

מתכון ותמונה – גילי מהבלוג פרעצל עם שומשום

למתכון הקודם >> טורט היער השחור עם מוס שוקולד לבן ודובדבנים