כנפי עוף ברוטב ברביקיו וסילאן

מאת: foodpage-team

כנפי עוף בתנור בזיגוג מתקתק שמשלב ברביקיו, סילאן ושום שמוסיף חריפות עדינה. מגישים לצד פירה או אורז

מצרכים:
15 כנפי עוף נקיות, חצויות
מעט שמן זית לזילוף
מלח ופלפל

לזיגוג:
5 כפות רוטב ברבקיו-דבש
6 כפות סילאן
3 כפות סוכר חום
10 שיני שום
1 כף שמן שומשום
1 כף שמן קנולה
2 כפות מים
2 כפות לימון טרי סחוט
1 כפית פפריקה
מלח
פלפל שחור גרוס לפי הטעם

אופן הכנה:
• מחממים תנור ל-200 מעלות.
• משמנים קלות תבנית אפייה ,מניחים את הכנפיים, מתבלים במעט מלח ופלפל ומזלפים שמן זית. צולים בתנור במשך 20 דקות.
• מערבבים בקערה את כל החומרים לזיגוג עד לקבלת תערובת אחידה.
• מוציאים את הכנפיים מהתנור ויוצקים מעליהם את הזיגוג.
• מכניסים שוב לתנור ל-180 מעלות וצולים עוד כ-40 דקות כאשר מידי פעם חשוב להפוך ולצפות בזיגוג את הכנפיים על מנת שייצלו משני הצדדים.

המתכון באדיבות היינץ
צילום: כפיר חרבי

מחפשים עוד מתכוני עוף? נסו את אלה:
פסטיה מבצק פילו במילוי עוף וצנוברים
עוף ואורז בתנור
שניצל עוף מושלם