פלאפל קוסקוס, עדשים ואפונה עם סלט עגבניות חריף

מאת: foodpage-team

גרסה מיוחדת למנה הפופולרית - מאיה דרין מכינה פלאפל קוסקוס עם עדשים ואפונה שמגישים לצד סלט עגבניות חריף

מצרכים לפלאפל:
1 כוס עדשים ירוקות
2 כוסות אפונה יבשה
1 כוס קוסקוס מבושל על פי ההוראות שבגב השקית
1/2 צרור כוסברה
1/2 צרור פטרוזיליה
חופן בזיליקום
חופן נענע
2 שיני שום קלופות
4 כפות שמן זית
2 כפות זרעי כוסברה
1 כפית פלפל אדום חריף, קצוץ
מלח, לפי הטעם
פלפל שחור גרוס, לפי הטעם
שמן לטיגון עמוק

לסלט עגבניות:
שלל עגבניות שרי צבעוניות, חתוכות לרבעים
חופן עשבי תיבול
שמן זית, לפי הטעם
מיץ לימון, לפי הטעם
1 שן שום, כתושה
1/2 כפית פלפל אדום חריף, קצוץ דק
מלח, לפי הטעם
פלפל שחור גרוס, לפי הטעם

אופן הכנה:
• מערבבים את כל מצרכי הסלט ומתבלים במלח ופלפל.
• במעבד מזון טוחנים את כל מרכיבי הפלאפל לעיסה חלקה (מלבד השמן לטיגון).
• מחממים שמן לטיגון עמוק, מגלגלים כדורי פלאפל בידיים נקיות ומשומנות מעט.
• מטגנים את הכדורים במשך כ-5 דקות, בכל פעם כ-10 כדורים.
• מערבבים מדי פעם את הכדורים בתוך השמן.
• מספיגים שאריות שמן ומגישים חם לצד סלט עגבניות חריף.

המתכון באדיבות השפית והעיתונאית מאיה דרין לחברת "קוסקוס זה משפחה חמה".
צילום וסטיילינג: 
לירון אלמוג



מחחפשים עוד מתכונים עם קוסקוס? נסו את אלה:
סלט קוסקוס עם ירקות ועשבי תיבול
קוסקוס פריקי עם פרגיות
מג'דרה קוסקוס עם עדשים שחורות