חלת בריוש של מיקי שמו

מאת: foodpage-team

הקונדיטור מיקי שמו מלמד אתכם איך להכין חלת בריוש מדהימה שמגישים לצד חמאה או ריבה ביתית. תתכוננו לניחוחות שיתפשטו בבית

המתכון מתאים ל-4 חלות (4 תבניות אינגליש קייק מס' 3).

חלה עשירה בחמאה ומן הסתם יותר "כבדה". אצלנו בארוחת הבוקר של סופי השבוע נפוצה עם מרקחת פירות אדומים. אני אוהב אותה אפילו כפי שהיא. אני אוהב לאפות אותה בתבנית מלבנית מרוחה בחמאה מומסת ומקומחת מעט.

מצרכים (ל-4 חלות גדולות):
1 ק"ג קמח לחם
50 גרם שמרים טריים (שקית שמרית)
1/4 כוס חלב קר (60 מל')
1/4 כוס סוכר (100 גרם)
8 ביצים (מידה L)
600 גרם חמאה רכה
1 כף קמח (20 גרם)
1 שקית משפר אפיה- לא חובה
100 גרם צימוקים לבנים שטופים - לא חובה

לדקורציה:
1 ביצה
100 גרם פניני סוכר

לשימון התבניות:
50 גרם חמאה מומסת
1/3 כוס קמח (45 גרם)

אופן הכנה:
• מערבלים את כל המצרכים למעט חמאה, צימוקים ומלח כ-5 דקות עם וו לישה במהירות איטית. מגבירים את המהירות לבינונית ומוסיפים את החמאה ביחידות קטנות בזו אחר זו עד שהיא נבלעת בבצק (עוד 5 דק'ותלישה).
• מוסיפים את המלח והצימוקים ולשים עוד 2 דקות. סך הכל זמן לישה 12 דקות.
• מעבירים לקערה משומנת היטב ומכסים במגבת לחה. ממתינים כשעה וחצי עד הכפלת הנפח.
• מחלקים את הבצק ל-12 חלקים.
• מורחים חמאה מומסת בחלקן הפנימי של התבניות, מקמחים מעט מאוד ומעצבים את הבצק ל-4 חלות גדולות. מניחים בתבניות. מתפיחים שעה וחצי.
• מברישים בביצה, מפזרים פניני סוכר ואופים ב-180 מעלות כ-25 דקות עד השחמה קלה.
• ניתן גם לחלק את הבצק ל-20 כדורים ולהניח בכל תבנית 5 כדורים כך שתיווצר חלה עם גבעות עגולות.

טיפ:
• חשוב להקפיד על שעה וחצי זמן מנוחת הבצק בקערה ושעה וחצי זמן התפיחה של הכדורים בתבנית, בגלל כמות החמאה שבבצק.

[divider]


המתכון באדיבות מיקי שמו - SHEMO הקונדיטוריה.
צילום: דן לב

>> הצטרפו לעמוד הפייסבוק שלנו


מחפשים עוד מתכונים לחלות? נסו את אלה:
חלה עגולה מתוקה
חלה לשבת עם שומשום מעל
חלה קלועה מ-4 רצועות