לזה אני קוראת "מתנות קטנות" מתנות קטנות בתוך אותם רגעים, רוגלך קטנים מלאים במלית קקאו מתוקה ואגוזי לוז, הדרך שלי להגיד לו תודה, מתנות קטנות אצלנו בתנור.
לבצק:
1 כוס מים או חלב פושרים
200 גרם חמאה או תחליף פרווה
1 ביצה גדולה
3.5 כוסות קמח ( ניתן להוסיף עוד כחצי כוס במקרה הצורך)
1/4 כוס סוכר
כף וחצי שמרים יבשים
כפית תמצית וניל
1 שקית סוכר וניל
למלית:
1/4 כוס קקאו משובח מעורבב עם 1 כוס סוכר
1 כפית גדושה קינמון
שמן להברשת הבצק (אין כמות מדויקת פשוט למלא קערית ולעבוד עם מברשת)
1/2 כוס ברס ( אגוזי לוז מסוכרים קצוצים)
לציפוי:
ביצה להברשה
1/4 כוס סירופ מייפל מהול ב-3 כפות מים רותחים - לערבב טוב
אופן הכנה:
• מערבבים בקערה את הקמח, השמרים והסוכר, טורפים בקערה נפרדת את הביצה, החמאה המרוככת, החלב, הווניל סוכר הווניל ומניחים בתוך הגומה, לשים במשך 5-7 דקות ומניחים את הבצק בקערה מכוסה בשקית ניילון ומניחים במקרר ל-4 שעות לפחות ( ניתן להכין את הבצק בלילה כדי שיתפח במקרר).
• לאחר ההתפחה לשים שוב את הבצק ומחלקים ל-4 כדורים. מרדדים כל כדור לבצק דק כמה שאפשר, מברישים בשמן בנדיבות ומפזרים מעל השמן את שאר חומרי המלית.
• מקפלים כל עלה בצק עם המלית לחצי כך חוזרים על הפעולה עם כל שאר הכדורים. לאחר מכן חוזרים לחצי הבצק שקיפלנו ראשון ומרדדים לצורת מלבן שאר המלית מקופלת בין 2 חצאי עלה הבצק.
• חותכים את הבצק לצורת מלבן ואחר כך לצורת משולשים, מגלגלים כל משולש לרוגלך מהחלק הרחב לחלק השפיצי ומניחים בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.
• מברישים בביצה ומתפיחים עשרים דקות, אופים בתנור מחומם מראש ל-180 מעלות בין 20-30 דקות עד שהם משחימים, מוציאים מהתנור ובעודם חמים מברישים בסירופ המייפל המהול במים.
כתיבה ומתכון: אינס שילת
צילום וסטיילינג: אפיק גבאי
>> עוד מתכונים מעולים בבלוג
תיק אוכל