ראגו פטריות בדבש ורימונים עם פולנטה

מאת: foodpage-team

מנה של מסעדה אצלכם בבית - פטריות צלויות ברוטב דבש ובלסמי שמגישים מעל פולנטה רכה מתירס טרי

פולנטה רכה:
1 ק"ג גרעיני תירס טרי
50 גרם חמאה
100 גרם פרמז'ן מגורדת
מיכל שמנת מתוקה
מלח

אופן הכנה:
1. בסיר מבשלים את התירס עד שהוא רך, מסננים מהמים, טוחנים במעבד מזון בפולסים שישארו מעט חתיכות של תירס.
2. לאחר הטחינה מעבירים את המסה לסיר ומחממים על אש נמוכה תוך כדי ערבוב (שלא ישרף).
3. בהדרגה מוסיפים את הפרמז'ן והחמאה ומערבבים היטב.
4. את השמנת מוסיפים גם כן בהדרגה ונזהרים שהמסה לא תהיה דלילה מידי. מביאים לרתיחה ומוסיפים מלח לפי הטעם.

פטריות ברוטב דבש-בלסמי:
2 כפות חומץ בלסמי
1 כפית דבש
1 כפית סוכר
2 ענפי טימין (קורנית)
חצי כוס ציר ירקות
1 חבילת פטריות שמפיניון/פורטובלו, חתוכות גס
30 גרם חמאה צהובה
4 עלי בזיליקום
מלח
פלפל שחור גרוס

אופן הכנה:
1. בסיר שמים בלסמי, דבש, סוכר והטימין ומצמצמים את הרוטב על אש נמוכה בערך לחצי מהכמות ההתחלתית.
2. מוסיפים ציר ירקות ובזיליקום ומצמצמים במשך 5-10 דקות.
3. מכבים את האש ומוסיפים את החמאה, תוך כדי ערבוב תמידי, שהחמאה לא "תישבר" והשמן יצוף. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
4. במחבת מטגנים את הפטריות עד לקבלת מרקם צרוב ולא רך מידי, מוסיפים אותם לרוטב ללא השמן של הטיגון.
5. הגשה: מניחים את הפולנטה על צלחת ובמרכזה יוצקים את הפטריות ומעל קצת מהרוטב. חשוב לשים לב שלא לשים יותר מידי מהרוטב שלא ישתלט על הטעם של הפולנטה. לחובבי הפרמז'ן אפשר להוסיף פרמז'ן מגורד מעל הכל.
6. במיוחד לרגל החג אפשר להוסיף גרעיני רימונים לעיטור לפי הטעם.

המתכון באדיבות מסעדת Rafa's (דיזנגוף 276) - מסעדת שף ובר עם אווירה כייפית ומיוחדת. בין המנות שתוכלו למצוא במקום: גרבלקס בוודקה וסלק עם קרם חזרת, כדורי ריזוטו עם מוצרלה ומחית כמהין ועוד.

צילום: בועז לביא