עוגת תמרים ותבלינים

מאת: ohad-huri

כל מה שצריך כדי להתענג על עוגת התמרים הרכה הזו, זה לערבב את המצרכים בקערה ולהעביר לתבנית. כמה פשוטה ככה טעימה ועשירה

קצת לפני ראש השנה, אחת הקולגות שלי הביאה את העוגה הזו לעבודה - טעימה, עשירה, עסיסית. היינו משוכנעים שזו עוגת דבש, עד שהיא הפתיעה את כולנו וגילתה שאין טיפה אחת של דבש בעוגה. הסוד: ממרח תמרים!

מצרכים (ל-2 תבניות אינגליש קייק):
1/2 קופסת ממרח תמרים מעורבבת עם 1 כוס מים רותחים (לחכות שיתקרר לטמפ' חדר)
2 ביצים
3/4 כוס סוכר
3/4 כוס שמן
1 ו-3/4 כוסות קמח לבן
1 שקית אבקת אפיה
1 כפית סודה לשתייה
1/2 כפית קינמון טחון (אפשר גם קצת ציפורן ו/או זנגביל)
אופציונלי: חופן אגוזים קצוצים / חופן צימוקים מקומחים

אופן הכנה:
• מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים שתי תבניות אינגליש קייק.
• מערבבים חומרים רטובים ויבשים בנפרד.
• מערבבים בין המסות לסירוגין עד לקבלת מסה אחידה (לערבב כמה שפחות). במידה ורוצים להוסיף אגוזים או צימוקים – זה השלב.
• יוצקים את המסה לתבניות ואופים במשך 30-40 דקות עד שהעוגה מוכנה (מבחן הקיסם).

הערות:
• אפשר להמיר 1/4-1/3 כוס קמח בקוקוס טחון.
• ניתן להפוך את העוגה לטבעונית על ידי החלפת הביצים ב: 1/2 כוס רסק תפוחים או בבננה אחת מרוסקת במעבד מזון.
• בכדי ליצור גלייז מערבבים חצי כוס אבקת סוכר במעט מאוד מים (כמה טיפות כל פעם) עד שמגיעים למשחה סמיכה שניתן לטפטף, אך לא נוזלית מדי. מעטרים את העוגה המוכנה ומניחים לייבוש מלא.