עוגת גזר עם שוקולד לבן ואגוזי מלך

מאת: gili642641

עוגת גזר עסיסית ורכה בתוספת שוקולד לבן ואגוזי מלך. נהדרת לצד התה של הבוקר או הקפה של אחר הצהריים

חומרים לעוגה אחת בתבנית אינגליש באורך 25 ס"מ:
2 ביצים M
150 גרם סוכר (קצת פחות מ-3/4 כוס)
100 גרם שמן (קצת פחות מ-2/3 כוס)
100 גרם קמח (3/4 כוס)
1 כפית אבקת אפייה
1 כפית קינמון טחון
140 גרם גזר מגורר גס (כ-2 גזרים בינוניים)
50 גרם שוקולד לבן, קצוץ לקוביות קטנות
50 גרם אגוזי מלך, קצוצים גס
גרידה מ-1/2 תפוז (אופציונאלי)

אופן הכנה:
1. מגררים את הגזר גס, על פומפיה (אפשר גם במעבד מזון עם דיסקית הגירור, אבל לדעתי, בשביל שני גזרים, חבל על הטרחה שבשטיפה).
2. קוצצים את השוקולד הלבן ואת אגוזי המלך ומגרדים את גרידת התפוז.
3. מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים את התבנית (אפשר גם לעשות בתבנית חד פעמית ואז אין צורך בשימון).
4. בקערת המיקסר עם וו הבלון, מקציפים יחד את הביצים והסוכר במשך כמה דקות במהירות גבוהה, עד שהתערובת הופכת בהירה מאוד ותפוחה.
5. מוסיפים בזילוף איטי, תוך כדי ערבול, את השמן ומערבלים עד שמתאחד בתערובת.
6. מנפים את הקמח ואבקת האפייה אל התערובת, מוסיפים את הקינמון. מוסיפים את הגזר המגורר, השוקולד הלבן הקצוץ, האגוזים הקצוצים וגרידת התפוז ומערבבים רק עד איחוד (אפשר לערבב בעזרת המיקסר, על מהירות נמוכה, או ידנית בעזרת כף או מרית).
7. מעבירים לתבנית ואופים במשך 40-45 דקות, עד שקיסם שמוחדר למרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים. מוציאים מהתנור ומצננים לטמפ' החדר.
8. העוגה נשמרת, עטופה היטב, בטמפ' החדר במשך 3-4 ימים. אפשר גם לשמור במקרר ואז תשמר כשבוע. ניתן גם להקפיא.

* לעוגה פרווה, החליפו את השוקולד הלבן בצימוקים או באוכמניות מיובשות.
* אפשר להחליף את אגוזי המלך בפקאן או בכל אגוז אחר.

[divider]

מתכון ותמונה – גילי מהבלוג פרעצל עם שומשום


למתכונים נוספים של גילי:
מג'דרה פתיתים עם עדשים שחורות וכרובית
טורט היער השחור עם מוס שוקולד לבן ודובדבנים
מיני מאפינס תירס ונקניקיות