עוגת וניל עם אוכמניות, פקאן וקוקוס

מאת: tikochel-blogspot-com

עוגת וניל ויוגורט עם שבילים של אוכמניות, קוקוס ופקאנים. ויש גם בונוס: אחרי האפייה מזלפים על העוגה סירופ מייפל

רגע של עוגה חמה שיוצאת מהתנור, תבנית שמשתדכת בול, 2 כוסות של תה וערב שמתחיל לרדת. רגעים שלא כדאי לתת להם ללכת.

מצרכים:
1 מיכל קטן של יוגורט בטעם טבעי
3/4 כוס סוכר
2 ביצים
2 כוסות קמח תופח
1/2 כוס שמן קנולה
חצי כוס אוכמניות מיובשות - אם לא מוצאים ניתן להחליף בחמוציות קטנות
4 כפות קוקוס - רצוי קוקוס קלוי
4 כפות פקאנים או אגוזי לוז קצוצים דק
כפית קקאו
1 כפית תמצית וניל
לפיזור למעלה: אבקת סוכר או סירופ מייפל

אופן הכנה:
- מקציפים יחד בקערה ביצים, שמן, סוכר ותמצית וניל.
- מוסיפים לתערובת את היוגורט ומקציפים דקה נוספת. מוסיפים בהדרגה את הקמח התופח עד שהוא נבלע בתערובת.
- בקערה קטנה נפרדת מערבבים יחד את האוכמניות, הקוקוס הקלוי, האגוזים וכפית קקאו.
- משמנים תבנית ארוכה (אינגליש קייק) ומעבירים מחצית מהבלילה לתבנית.
- מפזרים חצי מתערובת האוכמניות, האגוזים והקוקוס ושופכים מעל את יתרת הבלילה ומעל מפזרים את יתרת התערובת.
- אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות כחצי שעה או עד שהעוגה מתייצבת ומקבלת צבע שחום.
- לאחר האפייה מפזרים מעל אבקת סוכר או סירופ מייפל.

מתכון וכתיבה: אינס שילת
צילום וסטיילינג: אפיק גבאי

>> לעוד מתכונים מעולים מהבלוג תיק אוכל הכנסו לכאן

אל תפספסו:
מתכון לבייגל בציפוי שומשום
מתכון לשווארמה טבעונית
מתכון לעוגת חלבה בחושה