לחם "משוך אותי" עם שום, עשבי תיבול וגבינות

מאת: romiscookies

מאפה מיוחד עשוי משכבות שכבות של בצק מרוח בשום, עשבי תיבול וגבינות. רק למשוך ולהתענג על הטעמים

מצרכים לבצק:
500 גרם קמח
1/2 כף שמרים יבשים
1/2 כף מלח
1/2 כף סוכר
1/2 כף אבקת אפייה
1 ו-1/4 כוסות מים בטמפרטורת החדר
1/2 כף שמן זית

למילוי:
1 ראש שום כתוש
1/4 צרור פטרוזיליה קצוצה
1/4 צרור כוסברה קצוצה
1/4 צרור בזיליקום קצוץ
100 גרם גבינה מלוחה מעודנת מגורדת
150 גרם גבינת קשקבל מגורדת
100 גרם חמאה מומסת

אופן הכנת הבצק:
- מערבבים את הקמח עם השמרים, סוכר, מלח ואבקת אפייה. מוסיפים חצי מכמות המים ומערבבים.
- מוסיפים לאט את יתרת המים תוך כדי ערבוב עד שכל החומרים מתגבשים לבצק.
- מעבירים את הבצק למשטח מקומח, מוסיפים לבצק את שמן הזית ומערבבים עד שנוצר בצק גמיש. אם התערובת דביקה מידי אפשר להוסיף מעט קמח עד שהבצק הופך להיות גמיש.
- מעבירים את הבצק לקערה ומכסים במגבת לחה וחמימה. מניחים להתפחה במשך שעה וחצי.

אופן הכנת המאפה:
- אחרי שהבצק תפח, מוציאים אותו מהקערה ולשים מעט עד שכל בועות האויר יוצאות.
- מחלקים את הבצק לשניים.
- מקמחים את משטח העבודה ומרדיים חלק אחד של הבצק לריבוע אחיד.
- פורסים את הבצק לפסים ברוחב של 15 ס"מ (בערך ברוחב של התבנית).
- מוציאים הצידה 2 כפות מעשבי התיבול וכף מהגבינות.
- מורחים את הבצק בחמאה, מפזרים חצי מכמות עשבי התיבול, הגבינות והשום בצורה אחידה על הבצק. מניחים פס אחד על השני ופורסים לריבועים אחידים.
- מניחים את הריבועים בצורה אנכית בתבנית.
- חוזרים על הפעולה עם החלק השני של הבצק עד שכל התבנית מלאה.
- מפזרים מעל את עשבי התיבול והגבינות שהפרדנו.
- מניחים בצד למשך חצי שעה לתפיחה נוספת ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.
- אופים כ–50 דקות במרכז התנור עד שהמאפה משחים מלמעלה. מגישים חם.

מתכון וצילום: לימור אלבכור
לעוד מתכונים מעולים הכנסו לבלוג Romi's Cookies