סלט עדשים עם מנגו ושקדים קלויים

מאת: foodpage-team

סלט שמתפקד גם כארוחה קלילה וטעימה - עדשים שחורות עם קייל, מנגו (או פלחי תפוזים), צנוניות ושקדים קלויים

מצרכים:
כוס עדשים שחורות
4 עלי קייל, קצוצים
50 גרם שקדים קלויים
2 מנגו, חתוכים לקוביות או פלחי תפוזים
2 צנונית, פרוסות
10 עלי בזיליקום
15 עלי כוסברה

מצרכים לרוטב (שמספיק לכמה סלטים):
1/2 כוס שמן זית
1/4 כוס מיץ לימון
כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
1/4 כפית פלפל שאטה

אופן הכנה:
- מבשלים את העדשים בהרבה מים רותחים למשך 15 דקות או עד שהעדשים רכות אבל לא מדי. מסננים מהמים ומקררים.
- מוסיפים לעדשים את שאר המצרכים.
- בקערה נפרדת מערבבים את מצרכי הרוטב ומזלפים על הסלט לפי הכמות שאוהבים.
מגישים צונן.

המתכון באדיבות בית הקפה אתנחתא - דיזנגוף 190 תל אביב.
צילום: דניאל לילה

מחפשים עוד מתכונים לסלטים? נסו את אלה:
סלט גזר עם בוטנים ברוטב תפוזים
סלט כרוב עם צנוברים ופקאנים
סלט בורגול עם עדשים שחורות