מרמלדת תפוזונים סיניים

מאת: leharshim

מרמלדת תפוזונים סיניים מתוקה ונהדרת עם מרירות עדינה. הכינו את הלחם

מצרכים:
קילו תפוזונים סיניים
800 גרם סוכר
80 גרם פיסטוק קלוף
חצי כפית תבלין פלפל צ'ילי חריף

אופן הכנה:
- מעקרים ארבע צנצנות זכוכית של כ-250 גרם וארבעה מכסים תואמים.
- חותכים את הפירות לפרוסות עגולות.
- מוסיפים את התפוזונים לסיר גדול ומלא במים. מביאים לרתיחה, שופכים את המים ומסננים את הפרי.
- מחזירים לסיר את הפרי ללא נוזלים, מוסיפים את הסוכר ומבשלים על אש קטנה תוך ערבוב כחצי שעה.
- מוסיפים את הצ'ילי החריף, מבשלים עוד כעשר דקות עד להסמכת הריבה. הריבה תתגבש ותסמיך יותר אחרי הקירור.
- מערבבים פנימה את הפיסטוקים. מניחים להתקרר מעט. ממלאים את הצנצנות במעשה ידיכם להתפאר.

איך יודעים שהריבה מוכנה?
- מכניסים לכמה דקות צלוחית חרסינה למקפיא, מוזגים כפית ריבה מהסיר החם לצלחת הקרה ובודקים את התערובת מתגבשת ומתקרשת מעט. אם לא, ממשיכים בבישול ומנסים שוב אחרי חמש דקות נוספות.

איך משמרים את הריבה ומה זה בכלל לעקר?
מכניסים את הצנצנות והמכסים לסיר עם מים רותחים ומבשלים אותן למשך עשר דקות, מוציאים את הצנצנות ומייבשים אותן. ממלאים את הריבה בצנצנות המעוקרות. כך תשמר הריבה לאורך זמן ללא קירור.

מתכון וצילום: אפרת מוסקוביץ
לעוד מתכונים מעולים של אפרת הכנסו לבלוג איך להרשים את חמותך