מרק עוף בניחוח אסייתי. וגם: פסטיבל שף תאכל 2015

מאת: foodpage-team

מתכון של רשת "ריבר" למרק נהדר שמזכיר את בית סבתא ומשלב בין הטעמים הקלאסיים של מרק עוף לניחוחות המיוחדים של האוכל האסייתי

כן, עברה כבר שנה. פסטיבל "שף תאכל" חוזר והפעם במתכונת מיוחדת. בדומה לשנים קודמות גם השנה תוכלו להנות מארוחה מלאה (ראשונה, עיקרית וקינוח) במחיר של 89 ש"ח במגוון מסעדות בארץ, אבל הפעם תמצאו בתפריטי הפסטיבל המיוחדים גם מנות המוקדשות לאוכל עליו גדלו השפים.


כך למשל תמצאו במסעדת גספצ'ו, של השף גיא פרץ, מנת פסטייה מרוקאית  עם פרגיות, אגוזים וריבת בצל, שנוצרה בהשפעת משפחתו שעלתה מקזבלנקה וקובה ביתית בסגנון סורי של השף אלעד לוי ממסעדת SHINE & SHARP. המנות בהשראת המשפחה יצטרפו לתפריט המיוחד של הפסטיבל בו תוכלו למצוא גם מנות צמחוניות וטבעוניות.


unnamed (81)השפים מאחורי המנות. צילום: יעל צור


פסטיבל שף תאכל יתקיים במשך 10 ימים - 11.1 עד 20.1 ברחבי הארץ (נותן החסות המרכזי לפסטיבל - סומרסבי. סיידר תפוחים אלכוהולי, מבית קרלסברג).


את כל הפרטים כמו גם את רשימת המסעדות המשתתפות תוכלו באתר הפסטיבל.


וכמובן, במיוחד לכבוד החורף שקפץ לבקר והפסטיבל שמתקיים בקרוב, הבאנו לכם מתכון של רשת המסעדות "ריבר" למרק נהדר שמזכיר את בית סבתא ומשלב בין הטעמים הקלאסיים של מרק עוף לניחוחות המיוחדים של האוכל האסייתי.



מרק סבתא סאן


מצרכים לציר מרק:
4 כרעי עוף, ללא עור
6 כנפיים
בצל גדול
2 כרישה
גזר
בצל ירוק
2 ס"מ ג'ינג'ר
שורש סלרי
שורש פטרוזיליה
4 גבעולים סלרי אמריקאי
חצי צרור כוסברה

אופן הכנה:
- חותכים את כל הירקות ומכניסים, ביחד עם העוף, לסיר מלא מים עד כיסוי.
- מבאים לרתיחה ומבשלים כשעתיים. מסננים.

לתוכן המרק:
2 כפות שמן לטיגון
גזר
כרוב לבן
כפית שמן שומשום
כפית רוטב סויה
חזה עוף
בצל ירוק
אטריות נודלס (אופציונלי)

אופן הכנה:
- פורסים את הגזר והכרוב ורצועות דקות.
- צורבים את העוף על מחבת ופורסים לפרוסות דקות.
- מחממים בווק את השמן, מקפיצים גזר וכרוב כדקה. מערבבים את ציר המרק עם שמן שומשום ורוטב סויה.
- מוזגים לצלחות הגשה ומוסיפים את הירקות המוקפצים ואת רצועות העוף.
- מקשטים בבצל ירוק קצוץ דק ומוסיפים אטריות שאוהבים (לא חובה).