עוגת יוגורט וצימוקים ברום

מאת: yaelgarty

עוגת ט"ו בשבט בחושה למבוגרים בלבד, מנוקדת בצימוקים בניחוח משגע של רום. רק לערבב, להעביר לתבנית וקדימה לתנור

המרכיבים (לתבנית אינגליש באורך 30 ס"מ, לא חד-פעמית):
160 גרם (מעט פחות מכוס) צימוקים בהירים גדולים
100 מ"ל (חצי כוס פחות 1-2 כפות) רום (משקה, לא תמצית)
150 גרם חמאה רכה
170 גרם (כוס פחות 2-3 כפות) סוכר
2 ביצים גדולות
1 גביע קטן (150 גרם) יוגורט עיזים/בקר 3-5% שומן
160 גרם (כוס ושתי כפות) קמח לבן
1 כפית אבקת אפייה
אפשרות לעיטור: מעט אבקת סוכר

אופן הכנה:
1. שמים צימוקים בקערית קטנה, מוסיפים רום, מערבבים ומניחים לשלוש שעות. מערבבים אחת לחצי שעה או שעה כדי לוודא שכל הצימוקים מכוסים וסופגים רום.
2. מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש באורך 30 ס"מ (לא חד-פעמית) במעט חמאה רכה/מומסת.
3. בקערה בינונית-גדולה מערבבים במרית חמאה רכה וסוכר, עד להטמעות הסוכר בחמאה וקבלת קרם אחיד.
4. מוסיפים ביצים וטורפים במרץ במטרף ידני, עד להשגת מעט נפח.
5. מוסיפים יוגורט וטורפים עד לאיחוד.
6. מעל קערית (אל תשפכו את הרום!) מסננים את הצימוקים (לא סוחטים אותם ולא מסננים בכח…) ושמים בצד. מוסיפים לעוגה 3 כפות מסך הרום שנותר אחרי ההשרייה וטורפים מעט, עד לאיחוד.
7. בקערית גדולה מערבבים קמח ואבקת אפייה ומוסיפים לקערה הגדולה. טורפים/מערבבים במרית עד לאיחוד – ולא מעבר לכך.
8. מוסיפים צימוקים מסוננים לעיסה ומערבבים לפיזור אחיד – ולא מעבר לכך. יוצקים לתבנית ומיישרים (משתדלים שלא יהיו צימוקים למעלה, משום שהם יישרפו). כשהתנור חם מכניסים את התבנית למרכזו ואופים במשך 40-42 דקות או עד שסכין הננעצת בעוגה יוצאת נקייה. מוציאים, מצננים כשעתיים, אם רוצים בוזקים מעט אבקת סוכר ומגישים.

-- המתכון מהבלוג (המעולה!) של יעל גרטי - בלי מיקסר | אפייה קלה