עוף ממולא בפטריות ובצל מטוגן

מאת: yaronzach

מנה עיקרית שמתאימה לכל המשפחה - עוף עסיסי וזהוב מבחוץ במילוי פטריות, בצל מטוגן, קוביות לחם ועשבי תיבול

מצרכים:
1 עוף בינוני נקי
1 כפית מלח
1 כף פפריקה
3 שיני שום כתושות
3 כפות שמן

למלית:
1 בצל בינוני קצוץ דק
1 סלסלת פטריות שמפיניון, פרוסות
1 כוס קוביות לחם
1 כף אבקת מרק
1/4 כוס עלי פטרוזיליה קצוצים דק
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור
1 ביצה
1/3 כוס מים

אופן הכנה:
- מוסיפים את הבצל הקצוץ למחבת עם שמן חם ומטגנים עד שהבצל הופך לשקוף. מוסיפים למחבת את פרוסות הפטריות ומטגנים תוך כדי ערבוב במשך כ-10 דקות.
- מוציאים את הבצל ואת הפטריות מהמחבת ומעבירים לקערה. מוסיפים לקערה את קוביות הלחם, עלי הפטרוזיליה הקצוצים, אבקת המרק, המלח והפלפל, טורפים את הביצה ויוצקים את 1/3 כוס המים. מערבבים היטב.
- ממלאים את חלל הבטן של העוף במלית. לאחר מכן, תופרים עם חוט ומחט וסוגרים את חלל העוף.
- מכניסים לקערית את הפפריקה, המלח והשום הכתוש. יוצקים 3 כפות שמן, ומערבבים היטב עד קבלת מרקם אחיד וחלק. מורחים את התבלינים על העוף מכל צדדיו.
- מניחים את העוף הממולא והמתובל בתבנית. מכסים את התבנית בנייר אפייה ורדיד אלומיניום, ומכניסים את התבנית עם העוף הממולא לתנור אפייה שחומם מראש לטמפרטורה של כ-200 מעלות.
- אופים את העוף במשך כשעתיים. פותחים את כיסוי הרדיד ונייר האפייה. מרטיבים את העוף בנוזלים שבתבנית. מחזירים את העוף לתנור האפייה למשל כרבע שעה, עד שהעוף יקבל צבע יפה.
- לפני ההגשה מחלקים את העוף לשניים ומגישים יחד עם המלית.