עוגת שוקולד ללא אפייה (וללא מוצרי חלב וביצים)

מאת: olga

עוגת שוקולד עם תחתית קראנצ'ית ושכבה מוסית באמצע. ללא מוצרי חלב וביצים וללא אפייה. רק אל תגלו ממה היא מורכבת

המרכיב הסודי - אולגה טוכשר

מתגובות שאני מקבלת אחרי פרסום המתכונים המתוקים, וגם מתגובות שאני פוגשת אצל בלוגרים אחרים, אני מגיעה למסקנה שעם ישראל צמא למתכוני פרווה. אני מניחה שרוב הקוראים מכינים קינוחים מושקעים בעיקר לקראת ארוחות חג או ארוחות שישי ומחפשים פרווה מטעמי הכשרות. חלק כלשהו פשוט לא מסתדר עם מוצרי חלב מהבחינה הבריאותית. ויש גם קבוצת אוכלוסייה נוספת לא מבוטלת, שרק הולכת וגדלה עם הזמן – טבעונים. אני לא משתייכת לאף אחת מהקבוצות האלה. באופן אישי אני מתה על קינוחים חלביים. אבל אני כן מכבדת את הזכות של כל אחד לקבל החלטות לגבי חייו באופן כללי והרגלי האכילה בפרט.

לא משנה מאיזו סיבה אתם חייבים קינוח פרווה, העוגה הזאת תענה על כל הציפיות שלכם. היא יפה וטעימה, די פשוטה להכנה בזכות זה שאינה דורשת אפייה, ומתאימה גם לטבעונים. היא מורכבת משלוש שכבות: תחתית שוקולד ושקדים, "מוס" שוקולד ממרכיב סודי, וציפוי שוקולד חלק ומבריק שיחד עם קישוט מפירות טריים, במקרה שלי תותים, מקנה לה מראה של מיליון דולר. על-מנת להכין את העוגה הזו תצטרכו מעבד מזון או בלנדר חזק. מעבר לזה אין דרישות מיוחדות.

המרכיב הסודי שהזכרתי לעיל, שמהווה את בסיס השכבה האמצעית, הוא אגוזי קשיו. יש להשרות אותם במים במשך 4 שעות לפוחת או אפילו לילה שלם ולסנן היטב לפני השימוש. כך מרקם העוגה יהיה אחיד וחלק, ואף אחד לא ינחש ממה היא באמת עשויה. ההרגשה הכללית היא של מוס שוקולד עשיר וקטיפתי על תחתית קראנצ'ית.

העוגה הזאת פשוט מעולה. צריך לשמור אותה במקרר, אך מומלץ להגיש בטמפרטורת החדר. היא מאוד סמיכה, שוקולדית, ואי אפשר לאכול ממנה יותר מדי. זה טוב, כי היא חוסכת קלוריות וגם תספיק להמון אנשים. אז נסו אותה – בתאבון!

עוגת-שוקולד-טבעונית_ראשי2

מרכיבים לתחתית (תבנית עגולה 18-20 ס"מ):
כוס ו-1/2 שקדים לא קלויים
1/4 כוס קקאו איכותי
3 כפות סירופ מייפל / דבש
כפית תמצית ווניל
1/8 כפית מלח

מרכיבים ל"מוס" שוקולד טבעוני:
2 כוסות קשיו לא קלויים מושרים במים ומסוננים (בערך 250 גרם)
1/2 כוס סירופ מייפל / דבש
1/2 כוס חלב קוקוס
1/2 כפית מלח
1/2 כוס שמן קוקוס
1/2 כוס חמאת בוטנים חלקה
1/2 כוס קקאו איכותי

מרכיבים לציפוי שוקולד:
1/4 כוס שמן קוקוס (או כל שמן אחר למעט שמן זית)
1/4 כוס סירופ מייפל / דבש
קמצוץ מלח
1/4 כוס קקאו איכותי
כפית תמצית ווניל

אופן הכנה:
- מכינים את התחתית: במעבד מזון טוחנים את כל המרכיבים עד שמתקבלת תערובת פירורית דקה ודביקה. מעבירים אותה לתבנית מרופדת בניילון נצמד (מומלץ להשתמש בתבנית עם תחתית מתפרקת או רינג עם סרט שקוף) ומהדקים היטב. מעבירים למקרר.
- מכינים את שכבת ה"מוס": במעבד מזון טוחנים את אגוזי קשיו שהושרו במים במשך לילה או לפחות 4 שעות וסוננו היטב, את סירופ המייפל / הדבש, חלב הקוקוס והמלח עד שמתקבלת תערובת לבנה וחלקה. זה אמור לקחת 3-4 דקות. מוסיפים את שאר המרכיבים וממשיכים לטחון עוד דקה עד שכל החומרים מתאחדים ומתקבל "מוס" שוקולד חום, חלק וסמיך.
- יוצקים את המוס על התחתית המקוררת ומיישרים בעזרת לקקן. מעבירים למקפיא ל- 4 שעות לפחות, או למקרר ללילה שלם.
- מכינים את ציפוי השוקולד: בסיר קטן על אש נמוכה ממיסים את שמן הקוקוס, המייפל / הדבש וקמצוץ המלח. מוסיפים את הקקאו והווניל ומערבבים עד שמתקבלת תערובת לגמרי חלקה.
- מוציאים את העוגה מהקירור, חולצים מהתבנית ויוצקים מעל את הציפוי.
- מקשטים בתותים טריים.
- שומרים במקרר בכלי אטום. מגישים בטמפרטורת החדר.

עוגת-שוקולד-טבעונית_מקרוב

הערות:
|- אפשר להחליף את השקדים בכמות זהה של אגוזים אחרים לפי טעמכם.
- אפשר להשתמש או בסירופ מייפל, או בדבש. מייפל היא הבחירה הטבעונית למהדרין
- השתמשתי ברינג בקוטר 18 ס"מ, אבל המתכון מתאים גם לתבנית 20 ס"מ, פשוט העוגה תהיה קצת פחות גבוהה.
- מומלץ להשתמש בקקאו איכותי ללא תוספות סוכר.
- את אגוזי קשיו מומלץ להשרות במים לפחות במשך 4 שעות, עדיף לילה שלם. כך יהיה יותר קל לטחון אותם במעבד המזון, ומרקם העוגה יהיה ממש חלק. תקפידו לסנן היטב את המים.
- אפשר להחליף את האגוזים ב-2 אבוקדו קטנים ולא בשלים מדי.
- אפשר להחליף את חלב הקוקוס בכמות זהה של חלב שקדים, סויה, אורז או מים.
- בציפוי ניתן להמיר את שמן הקוקוס בכל שמן אחר (עדיף לא שמן זית)
- להשלמת תפיסת ה- raw food, וותרו על הציפוי ופזרו מעל העוגה קקאו או אבקת סוכר.
את המתכון המצולם עם הסברים צעד אחרי צעד אפשר לראות כאן.