פוקצ'ה עם בצל

מאת: yaronzach

מתכון מנצח לפוקצ'ה ביתית עם המון בצל מעל שמתרכך ומתקרמל באפייה. אתם חייבים להכין

מצרכים:
500 גרם קמח
2 כפות שמרים יבשים
1 כף סוכר
1 כפית שטוחה מלח
300 מ"ל מים
1 בצל קצוץ דק
5 כפות שמן זית
מלח גרוס

אופן הכנה:
- במחבת עם מעט שמן מטגנים את הבצל הקצוץ, עד שהבצל הופך לשקוף. מוציאים את הבצל מהמחבת ומניחים בצלוחית.
- מניחים את הקמח, הסוכר והשמרים בקערת מיקסר ומערבלים במשך כדקה אחת. יוצקים 3 כפות שמן ומערבלים.
- יוצקים את המים לאט, תוך כדי ערבול ומערבלים במשך כ-8 דקות. מוסיפים את המלח ומערבלים במשך כ-2 דקות נוספות.
- מתפיחים את הבצק בקערה מכוסה במגבת לחה במקום חמים, עד להכפלת הנפח, במשך כשעה אחת.
- מוציאים את האוויר מן הבצק על ידי לישה ונותנים לבצק לתפוח פעם נוספת במשך כ-30 דקות.
- מחלקים את הבצק לשני כדורים ויוצרים צורת דיסק בעובי 2 ס"מ. מניחים את הבצק על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
- יוצקים על פני הבצק את שמן הזית ומפזרים את הבצל המטוגן. מתפיחים את הבצק במשך כ-15 דקות נוספות.
- מפזרים על פני הבצק מעט מלח גרוס.
- מכניסים את תבנית האפייה עם הבצק והבצל לתנור אפייה שחומם מראש לטמפרטורה של 270 מעלות למשך כ-10 דקות.
- מורידים את הטמפרטורה ל-200 מעלות וממשיכים לאפות במשך כ-10 דקות נוספות, עד לקבלת צבע זהוב עמוק.