החומרים לבצק:
חצי קילו קמח
כף שמרים טריים
כוס וחצי מים פושרים
4 כפות שמן זית
כף סוכר
כף מלח
החומרים לתערובת הזעתר:
3 כפות שמן זית
ביצה טרופה
3 כפות תערובת תבלין זעתר
אופן הכנה:
- מערבבים בקערה את הקמח והשמרים. מוסיפים את שאר החומרים ולשים במערבל או ביד כחמש דקות.
- מורחים על כדור הבצק עוד מעט שמן זית, עוטפים בניילון את הקערה ומניחים להתפחה במקום חמים כחצי שעה.
- מחממים את התנור לטמפרטורה של 220 מעלות.
- מערבבים את חומרי תערובת הזעתר.
- מחלקים את הבצק ל-6 חלקים, מכל כדור יוצרים צורת פיתה שטוחה בעזרת כפות הידיים ומניחים בצורה מרווחת בשתי תבניות מרופדות בנייר אפייה.
- באצבעות משומנות יוצרים גומות עמוקות בפיתות. מורחים את הפיתות בנדיבות בתערובת הזעתר בעזרת מברשת אפייה.
- אופים בתנור כ-10 דקות עד להזהבה.
מתכון וצילום: אפרת מוסקוביץ
לעוד מתכונים מעולים של אפרת הכנסו לבלוג "
איך להרשים את חמותך"