גלידת יוגורט

מאת: leharshim

2 מצרכים בלבד, ערבוב קצר בקערה ויש לכם גלידת יוגורט מדהימה במרקם קרמי. ניתן להכין בגרסת פירות או שוקולד

מחקר מעמיק שכלל ניסיונות מרובים, לשמחת בני הבית, הביא אותי למתכון של גלידת יוגורט עשירה, במרקם קרמי חלק וכמובן קלה ביותר להכנה. כשמקפיאים מעדן חלב בלבד הוא קופא במרקם שבבי קרח קשים. הסוד טמון בחלב המרוכז שבגלל מתיקותו הרבה היוגורט קופא למחצה ושומר על קרמיות. כדאי להשתמש ביוגורט של לא פחות מ-3% שומן שנותן מרקם חלק ונעים לגלידה.

המרכיבים:
חצי כוס חלב מרוכז מפחית שימורים
שני מעדני יוגורט עם פרי 3% שומן

אופן ההכנה:
- מערבבים את שני המרכיבים בקערה, יוצקים לתבנית או קופסה מתאימה להקפאה.
- מכסים בניילון נצמד, מעבירים למקפיא ומחכים בסבלנות שמונה שעות.
- בעזרת כף גלידה יוצרים כדורים ומגישים בגאווה.

מה לא עושים בשביל הילדים :) ואגב, הילדים אהבו יותר את הגלידה שהכנתי עם מעדן חלב בטעם שוקולד במקום יוגורט פרי, נסו להכין גם אותה ולא תתאכזבו.

מתכון וצילום: אפרת מוסקוביץ
לעוד מתכונים מעולים של אפרת הכנסו לבלוג "איך להרשים את חמותך"