קדירת קוסקוס מלא עם עדשים, דבלים וצלפים

מאת: leharshim

תבשיל קוסקוס עם בצל מטוגן וריחני, עדשים כתוספת חלבון, דבלים מתוקות וצלפים עוקצניים וחמצמצים

המרכיבים:
כוס קוסקוס מלא
שמן זית
מלח
שני בצלים
3 דבלים
כוס עדשים שחורות מבושלות (להשיג במחלקת הקפואים) או יבשות מחנות תבלינים
שתי כפות צלפים

אופן הכנה:
- מניחים בקערה כוס עדשים מבושלות (אם מבשלים את העדשים בבית יש להשרות במשך שלוש שעות כוס עדשים ואז לבשל אותם במים נקיים רבע שעה, עד לריכוך).
- מכינים את הקוסקוס המלא לפי ההוראות שעל השקית.
- מטגנים שני בצלים קצוצים עד השחמה וחותכים את הדבלים לקוביות גדולות.
- מוסיפים לקערת העדשים את הקוסקוס, הבצל, הדבלים והצלפים. מתבלים בשמן זית ומלח, מערבבים ומגישים פושר או חם.

מתכון וצילום: אפרת מוסקוביץ
לעוד מתכונים מעולים של אפרת, ולמתכון שלה לצלפים כבושים, הכנסו לבלוג "איך להרשים את חמותך"