טראפלס שוקולד לבן ולימונענע מושלמים

מאת: raheli

עינוגים מתוקים שמכינים ממש בקלות - טראפלס שוקולד לבן ולימונענע שיקצרו המון מחמאות מהאורחים והמשפחה. רק להמס, לכדרר ולצפות

כבר כמעט שבועיים שאני והסודהסטרים שלי גרים ביחד. לא רק שהוא חתיך במיוחד ובוהק אלי בצבע האדום שלו, הוא גם גרם לי לשתות הרבה יותר בימים האחרונים.

כשהוא נחת אצלי בבית תהיתי מה עושים איתו וכמה באמת יצא לי להשתמש בו, אבל אחרי שיחה קצרה עם כמה חברים הסתבר לי שכולם כבר מכורים ורק אני הצטרפתי באיחור.

כדי להשלים את הפערים ניסיתי השבוע 4 סירופים ממגוון הטעמים החדשים שהשיקו בחברה, אני כבר אגלה לכם שבמקום הראשון בינתיים נמצא התפוח האדום ומיד אחריו הגיע הלימונענע הקלאסי. מעט ממנו בתוך מים מוגזים ויש משקה אידיאלי לקיץ. ואגב, אם תוסיפו לו גם גרניום לימוני או לואיזה בכלל יווצר לכם קסם בכוס.

כחלק מהכנת המשקה היומי שלי, החלטתי לנסות את סירופ הלימונענע המעולה גם בטראפלס שוקולד לבן. הטעם המרוכז שלו לצד העובדה שיש לו ניחוח וטעם טבעיים מאוד, הופכים אותו לבן לוויה נהדר לשוקולד הלבן שמשלים את המתיקות ומאזן את טעם הלימון.

והכי כיף? ממש קל להכין את הכדורים האלה. רק להמיס, לכדרר ולצפות ויש לכם עינוגים קטנים שיהפכו את הקיץ למתוק הרבה יותר.
DSC_0703-600הסוכר והקוקוס מוסיפים מרקם קראנצ'י לטראפלס



טראפלס שוקולד לבן ולימונענע


מצרכים:
220 גרם שוקולד לבן
50 גרם חמאה
2 כפות שמנת מתוקה
2 כפות סירופ לימונענע סודהסטרים
קליפה מגורדת מלימון אחד (על החלק הדק של הפומפיה)

לציפוי:
1/2 כוס קוקוס
קליפה מגורדת מלימון אחד
10 עלי נענע קצוצים דק מאוד
2 כפות סוכר לבן

אופן הכנה:
- מניחים את כל המצרכים פרט לסירופ וקליפת הלימון בקערה שמתאימה למיקרו וממיסים בפולסים של 15 שניות עד שהשוקולד נמס ונוצר רוטב חלק. מוסיפים את הסירופ וגרידת הלימון ומערבבים היטב. אם התערובת מעט מתקשה לכם או הופכת לצמיגית פשוט תערבבו היטב עד שהיא תהיה אחידה במרקם.
- מעבירים את התערובת למקרר ומקררים מינימום שעתיים (עדיף לילה שלם) עד שהשוקולד מתקשה לגמרי.
- מערבבים בקערה את מצרכי הציפוי.
- יוצרים כדורים מתערובת השוקולד שמתמצקה במקרר (באמצעות כפית) ומגלגלים בציפוי הקוקוס. שומרים במקרר עד להגשה.

DSC_0733-600שילוב מושלם בין מתיקות השוקולד לחמיצות המרעננת של הלימונענע


הערות חשובות:
- אל תוותרו על הסוכר בציפוי, נכון שהשוקולד הלבן מספיק מתוק, אבל הסוכר כאן נועד לתוספת של קראנצ'יות.
- רוצים לשדרג את הטראפלס? הוסיפו להם אגוז לוז קלוי באמצע.
- אם אתם אוהבים את הטראפלס שלכם קצת יותר חמצמצים, אפשר להוסיף עוד כף גרידת לימון לשוקולד המומס.


600x80