עשה זאת בעצמך: 3 מתנות אכילות לראש השנה שכל מארח ישמח לקבל

מאת: foodpage-team

3 רעיונות יצירתיים וטעימים במיוחד למתנות לחג שאפשר להכין בבית - מדבש בניחוח לימוני ושמן זית מתובל ועד גרנולה בצנצנת זכוכית

שוב הגיע החג ושוב אתם מחפשים מה לקנות לאבא, לגיסה או לחמות? במקום להתרוצץ בקניון ביחד עם כל עם ישראל ולהוציא הון על זר פרחים או בונבוניירה, הבאנו לכם 3 רעיונות למתנות טעימות במיוחד שישמחו כל מארח - שמן מתובל שאפשר לשמור על השיש חודשים ולהכין איתו תבשילים, פשטידות, חביתה, סלט ובעצם כמעט כל דבר, דבש בניחוח לימון שמתאים גם למנות מתוקות וגם למלוחות וגרנולה ביתית שמכינים בקלות ומשדכים ליוגורט או מעבירים לשקית ומנשנשים כשרעבים בין הארוחות.

כל מה שצריך כדי ליצור את המתנות האלה זה בקבוק זכוכית (או פלסטיק), צנצנת וכמה מצרכים טעימים שאפשר למצוא בכל סופר. אל כל אחת מהמתנות אתם יכולים להוסיף גם מדבקה ועליה הסבר מה יש בפנים וכמובן להוסיף ברכה לחג.

גם אישי, גם פרקטי וגם טעים במיוחד.

חג שמח!

שמן זית מתובל

איך מכינים?
- שוטפים היטב צנצנת או בקבוק זכוכית קטן (עדיף עם מים רותחים) וממלאים בשמן זית עד לגובה 3/4 מהכלי.
- שמן בזיליקום: מכניסים לתוך השמן 10 עלי בזיליקום שטופים היטב, עדיף לקצוץ גס עלה אחד לשחרור מוצלח יותר של הטעמים.
- שמן צ'ילי חריף: מכניסים לתוך השמן פלפל צ'ילי טרי, חתוך לחצי, על מנת שהחריפות תשתחרר.
- שמן שום: קולפים 2 שיני שום, חותכים לחצי ומכניסים לתוך השמן.
- רוצים לגוון? ניתן להוסיף 10 גרגירי פלפל אנגלי או גרגירי כוסברה או גרגירי פלפל שחור/אדום.
- סוגרים היטב את פקק הבקבוק ושומרים במקום מוצל בטמפרטורת החדר. השמן רק ישתבח עם הזמן ויקבל את טעמי התיבול כך שכדאי להכין כמה ימים קודם.

שמן זית מתובלשמן זית מתובל בבקבוקי זכוכית. צילום: שטרסטוק



גרנולה ביתית


מצרכים (לקילו וחצי גרנולה):
400 גרם שיבולת שועל שלמה
250 גרם אגוזים לא קלויים (פקאנים, שקדים, אגוזי לוז, פיסטוקים – לבחירתכם. תמיד עדיף לשלב)
30 גרם גרעיני חמניה
50 גרם קוקוס

רטובים:
80 מ"ל (1/3 כוס) שמן
80 מ"ל סילאן
2 כפיות טחינה גולמית מלאה
1/4 כפית קינמון

תוספות שאוהבים (סה"כ 400 גרם) לבחירתכם. תמיד עדיף לשלב:
חמוציות, אוכמניות מיובשות, בננות מיובשות, אננס מיובש חתוך לקוביות, משמשים מיובשים חתוכים לקוביות, קוביות קוקוס מיובשות.

אופן הכנה:
- בקערה גדולה מערבבים את כל המצרכים לגרנולה (שיבולת שועל, אגוזים, גרעיני חמניה וקוקוס). אם האגוזים גדולים יחסית, כמו אגוזי מלך או פיסטוקים, קוצצים לחצי. בקערה קטנה יותר מערבבים היטב את המצרכים הרטובים (שמן, סילאן, טחינה וקינמון).
- שופכים את תערובת הסילאן והשמן על המצרכים בקערה הגדולה ומערבבים, עדיף עם הידיים, עד שהכל מתערבב היטב והגרנולה מתכסה בסילאן ושמן.
- מעבירים לתבנית גדולה (של תנור) עם נייר אפייה ומפזרים בצורה אחידה.
- אופים במשך חצי שעה, ב-160 מעלות, עד שהגרנולה זהובה אבל לא כהה מדי. חשוב חשוב – חייבים לערבב את הגרנולה בתנור כל 7-10 דקות כדי שהיא תאפה מכל הצדדים וגם התערובת שנמצאת למטה בתבנית תאפה כמו שצריך. אם הגרנולה משחימה לכם מדי, אפשר להוריד את טמפרטורת התנור ל-150 מעלות. מוציאים, מערבבים מעט ומניחים לתערובת להתקרר.
- בינתיים מערבבים את כל התוספות שאתם אוהבים. כמה שיותר - יותר טעים, וכמובן עדיף שיהיה גיוון. כשהגרנולה התקררה והתקשתה מוסיפים את התוספות ומערבבים.
- מעבירים לצנצנת זכוכית וסוגרים היטב.

גרנולה

דבש לימוני בצנצנת

איך מכינים?
- שוטפים היטב צנצנת זכוכית (עדיף להניח בתוכה מים רותחים לכמה דקות ולייבש) ומעבירים לתוכה דבש עד לגובה של 3/4 מהצנצנת.
- חותכים לימון שטוף היטב לפרוסות דקות ומכניסים לתוך הצנצנת עם הדבש.
- מוסיפים 2 גבעולים של עשבי תיבול, המומלצים שלנו: טימין, נענע, רוזמרין או לבנדר וסוגרים היטב את המכסה.

unnamed (29)

unnamed-19-1 (2)