סלט עלים שקוצר מלא מחמאות

מאת: raheli

סלט עלים משגע עם קוביות דלורית זהובות ומקורמלות, ענבים עסיסיים, פקאנים קלויים ורוטב תפוזים שעוטף את הכל. קל להכנה ומרשים במיוחד

סטריפ משהו טעים
כבר סיפרתי לכם לפני כמה ימים על המפגש הכייפי שהיה לי שבוע שעבר עם מתן (טוניס שולחן) וגיל (מבשל ואוכל), אותו מפגש שבו הכנו ארוחת חג שלמה (טוב, כמעט שלמה) ושלאחריו מצאנו את עצמנו מול שולחן עמוס באוכל סופר טעים.

האמת היא, שיכולתי להכביר במילים ותיאורים על הבוקר ההוא, אבל החג עוד רגע כאן והעייפות שלי מתחילה להשתלט על כל חלקה טובה, אז במקום זה, תרשו לי לספר לכם על הסלט הזה שהוכן באותו בוקר.

מדובר בעצם בסלט עם 4 מרכיבים עיקריים שנראה לפחות כאילו השקעתם בו שעתיים עבודה ושילבתם בו 15 מצרכים. יש בו עלים ירוקים, מרעננים ועוקצניים, קוביות דלורית זהובות, ענבים מתוקים עם מלא מיץ ופקאנים שמוסיפים פריכות ממכרת. את כל אלה עוטף רוטב תפוזים שמזכיר את החורף שגם בו תמצאו שילוב של חמוץ ומתוק.

בסיום המתכון הוספתי גם הערות חשובות לגבי הסלט, שאני ממש ממליצה לכם לקרוא לפני שאתם מכינים אותו, וכמובן גם לינקים לשאר המתכונים שהכנו באותו בוקר.

מאחלת לכם חג שמח ובריא, מתוק וצבעוני, ואל תשכחו לספר לי איך יצא לכם. אתם יודעים שזה הכי משמח אותי בעולם נכון?

דלוריתמקרמלים היטב את הדלורית עד שהיא מזהיבה מבחוץ ורכה מבפנים. צילום: רחלי קרוט


ענבים ופקאניםחותכים את הענבים לחצי וקוצצים גס את הפקאנים הקלויים. צילום: רחלי קרוט



סלט עלים עם קוביות דלורית, ענבים ופקאנים ברוטב תפוזים ודבש


מצרכים:
3-4 כוסות עלים ירוקים (תרד שטוף, אורוגולה, חסה), אני השמשתי במיקס שנמכרת בשקיות במקררים בסופר
1 דלורית
כף שמן זית
1/2 כפית סוכר לבן או חום
10 ענבים, ירוקים או אדומים (ללא גרעינים)
15 פקאנים טבעיים
מלח

לרוטב:
מיץ מחצי תפוז
כף בלסמי
3 כפות שמן זית
1/2 כפית מלח
כפית דבש או מייפל לגרסה טבעונית

אופן הכנה:
- קולים על אש בינונית, ללא שמן, את הפקאנים במשך 3-5 דקות. חשוב לערבב מדי פעם כדי שהם לא ישרפו. מניחים בצד שיתקררו.
- קולפים את הדלורית עם קולפן, אפשר רק את החלק הצר אם קשה לכם קצת לקלף, וחותכים לקוביות בגודל ס"מ.
- במחבת, עם כף שמן זית, מטגנים את הדלורית על אש בינונית ומערבבים בעדינות מדי כמה דקות. אחרי 5 דקות מפזרים מעל 1/2 כפית סוכר וממשיכים להקפיץ את הדלורית עד שהיא הופכת זהובה. תהיו סבלניים, השלב הזה לוקח 10-12 דקות והוא חשוב כי הדלורית לא עוברת שום אפייה נוספת והיא צריכה להיות מוכנה מבפנים וזהובה מבחוץ. בסיום הטיגון מעבירים את הדלורית לקערה כדי שתתקרר מעט.
- חוצים את הענבים ל-2, קוצצים גס את הפקאנים ומערבבים היטב את מצרכי הרוטב בקערה קטנה.
- בשלב הזה ניתן לשמור את כל המרכיבים המוכנים בקופסאות פלסטיק במקרר ולהרכיב את הסלט בדקה לפני ההגשה.
- מרכיבים ומגישים: מניחים בקערה גדולה את העלים הירוקים, מעליהם את קוביות הדלורית, הענבים והפקאנים. מזלפים מהרוטב ומערבבים בעדינות.

סלט עלים וענבים

הערות חשובות:
- מומלץ להשתמש במגוון של עלים ירוקים וכדאי מאוד לשלב לפחות סוג אחד מריר יותר כמו אנדיב או אורוגולה. בסופרים יש כמה חברות שמוכרות מיקס עלים ירוקים (וגם סגולים) בשקית אחת שיש בה גם תרד. מאוד מומלץ לסלט הזה. חסה אגב, פחות תעבוד כאן לבד כי הרוטב לא יתפס עליה מספיק טוב והיא גם לא תיתן קונטרה למתיקות של הדלורית והרוטב.
- במקום ענבים אפשר להשתמש בתאנים חתוכות לרבעים, פרוסות דקות של תפוחים, קוביות קיווי ואפילו אוכמניות.
- אני מאוד אוהבת את הטעם העדין של הדלורית, אבל אם אתם פחות מתחברים אליה אפשר להמיר אותה בבטטה.
- חשוב מאוד מאוד לצרוב את הדלורית כמו שצריך, יש לה נטייה להפוך לרכה מדי אז הצריבה הטובה מבחוץ תגן עליה ותיצור שכבה קריספית עדינה מסביב.
- מומלץ מאוד להגיש את הסלט עד שעה אחרי שערבבתם אותו עם הרוטב. אני תמיד שומרת את המרכיבים המוכנים שלו במקרר עד להגשה ורגע לפני רק מערבבת ושמה על השולחן.


סלט עלים

אל תפספסו - המתכונים שהוכנו באותו בוקר


סלט רצועות גזר וסלק עם עשבי תיבול ובוטנים


סלט גזר וסלק

חלה מתוקה עם דבש ותפוחים של גיל


P1220300_post-Custom (1)


צימעס עם כופתאות תפוחי אדמה של גיל


צימעס


צלי חגיגי עם פטריות וערמונים של מתן


צלי