סלט קינואה עם אפונה, ברוקולי ושקדים קלויים

מאת: raheli

בריא, טעים, קל להכנה וקוצר מחמאות - סלט קינואה עם אפונה, ברוקולי, שקדים קלויים ורוטב לימון ודבש עם צ'ילי. הכי טעים שיש

סטריפ משהו טעים
ראש השנה כבר אוטוטו כאן והנה אני מקיימת את ההבטחה האחרונה שלי לחג – המתכון השלישי מתוך 3 מתכוני הסלטים שהבטחתי לפרסם לפני ראש השנה.

קדמו לו מתכון לסלט גזר וסלק עם עשבי תיבול וסלט עלים ירוק עם ענבים, קוביות דלורית ופקאנים.

אני יודעת שאתם ממהרים, בכל זאת עוד רגע מתיישבים לשולחן, אז לא אכביר הפעם במילים, רק אשלח אתכם קודם לקרוא למטה את ההערות החשובות ואחר כך לרוץ לסופר לקנות את המצרכים.

הסלט הפעם, לעומת אלה שקדמו לו, מתפקד נהדר גם כתוספת ואפילו כמנה בפני עצמה שאפשר לקחת לעבודה או ללימודים. יש בו קינואה עדינה במרקם מתפצפץ, אפונה רכה ומתקתקה, ברוקולי שגם מוסיף טונות של בריאות וגם מרקם פציח ושקדים קלויים שהופכים את הסלט לחגיגה. אני מפצירה בכם להכין אותו, ולהקפיד על חיתוך קטן של הירקות כדי שהסלט ישאר עדין וכייפי בפה, וכמובן, אל תשכחו לספר לי איך יצא!

ואגב, את שאר המתכונים שהוכנו באותו בוקר (חלת דבש ותפוחים, צימעס וצלי בקר של גיל ומתן) תוכלו למצוא בתחתית המתכון לסלט עלים).

חג שמח ושנה מלאה בבריאות ואושר.  

ברוקוליכמה בריאות וטעם בירק אחד! צילום: רחלי קרוט


ברוקולי ואפונה5 דקות בסיר אידוי והאפונה מוכנה. תקפידו לא לבשל/לאדות אותה יותר מדי. צילום: רחלי קרוט



סלט קינואה עם אפונה, ברוקולי ושקדים קלויים


מצרכים:
ראש ברוקולי (כמו אלה שנמכרים באריזות פלסטיק עם ניילון נצמד)
1/2 שקית אפונה קפואה – אפשר עדינה ואפשר רגילה
1 כוס קינואה, לא מבושלת
1/2 כוס שקדים פרוסים
1/2 צרור כוסברה
כפית שטוחה מלח

לרוטב:
מיץ מלימון שלם
1 פלפל צ'ילי אדום, קצוץ דק
2 כפות דבש (או מייפל לגרסה טבעונית)
4-5 כפות שמן זית
מלח

אופן הכנה:
- בסיר מניחים את הקינואה ומוסיפים 1 ו-1/2 כוסות מים רותחים וכפית שטוחה מלח. מערבבים וסוגרים את הסיר. מבשלים על אש הכי נמוכה במשך 20 דקות וסוגרים את האש. מניחים ל-5 דקות נוספות עם מכסה סגור. פותחים, מאווררים עם מזלג ומניחים בצד עד שהקינואה תגיע לטמפרטורת החדר.
- שוטפים היטב את הברוקולי ומפרידים לפרחים. אפשר להשאיר את הגבעולים.
- מעל סיר עם מים רותחים מניחים במבוק או מסננת אידוי או מסננת שאפשר לשים מעל סיר, ומעליה מניחים את פרחי הברוקולי. סוגרים עם מכסה ומאדים את הברוקולי במשך 10 דקות או עד שהוא משנה את הצבע לירוק בהיר ומתרכך מעט. חשוב שהוא ישאר מעט פציח בפנים.
- 4 דקות לפני סיום האידוי מוסיפים 1/2 שקית אפונה קפואה לברוקולי ומאדים גם אותה.
- במחבת על אש בינונית, ללא שמן, קולים את השקדים עד שהם משנים מעט את צבעם והופכים לזהובים.
- קוצצים דק את הברוקולי והכוסברה.
- מרכיבים את הסלט: בקערה גדולה מניחים קינואה, ברוקולי קצוץ דק, כוסברה, אפונה ושקדים קלויים.
- מערבבים את כל מצרכי הרוטב ושופכים על הסלט. מערבבים ומגישים.

שקדים קלויים

הערות חשובות:
- הסלט טעים כשהוא בטמפרטורת החדר. אין בעיה לשמור אותו במקרר אבל מומלץ להוציא אותו חצי שעה לפני ההגשה.
- חשוב מאוד לשמור את הסלט בקופסה או מכוסה כי הקינואה נוטה להתייבש במגע עם האוויר.
- אין לכם במבוק/מסננת אידוי? בשלו את הברוקולי במים רותחים מומלחים עד שהוא משנה את צבעו אבל עדיין נשאר מעט פציח בפנים. 4 דקות לפני סיום הבישול הוסיפו לסיר את האפונה הקפואה וסננו היטב לפני הקיצות וההוספה לסלט.
- אני ממש מפצירה בכם להשתמש בשקדים פרוסים ולא במקלות שקדים או שקדים שלמים, העדינות שלהם כאן מתחברת מעולה עם המרקם של הקינואה והקיצוץ הדק של הברוקולי.
- רוצים לשדרג? הסלט הזה ישמח לגרידת לימון ובכלל כל ירק ירוק כמו אפונה סינית, קוביות קישואים צרובות קלות במחבת, פול ירוק, פולי אדממה וכדומה.
- חשוב להקפיד לא לבשל או לאדום את האפונה יותר מדי. היא רק צריכה חימום וזהו. אחרת היא תצא לכם רכה מדי וסמרטוטית ותמעך בתוך הסלט. קחו בחשבון שהיא כבר מבושלת לפני ההקפאה.

סלט קינואה וירוקים

עוד סלטים מעולים לחג:
סלט עלים שקוצר מלא מחמאות
סלט סלק וגזר עם עשבי תיבול
סלט עשבי תיבול עם שקדים וצנוברים
סלט קינואה עם עדשים שחורות, כרוביות וקשיו