לוקוס צרוב עם פירה בטטה וטימין

מאת: batchen2278

מנה מרשימה לראש השנה - פילה לוקוס צרוב על מחבת עם פירה בטטה ותפוחי אדמה. כמה פשוט להכין ככמה טעים וחגיגי

מצרכים לדג:
לוקוס נקי מעצמות עם העור, חתוך למנות אישיות
כף שמן זית לתיבול
מלח
פלפל לבן
כף טימין טרי קצוץ

לפירה בטטה:
בטטה
תפו"א אדום
30 גרם חמאה
מלח
פלפל לבן

אופן הכנה:
- הכנת הדג לפני צריבה: מנקים את הדג מעצמות וחותכים למנות אישיות.
- הכנת הפירה: מבשלים בטטה ותפו"א עד ריכוך, מסננים מהמים ומועכים לפירה, מוסיפים קוביות חמאה ומתבלים במלח ופלפל לבן.
- צריבת הדג: מחממים מחבת פסים, כאשר המחבת חמה ומעלה מעט עשן מוסיפים כף שמן זית ומניחים את הדג כאשר צד העור כלפי מטה, מתבלים במלח, פלפל לבן וטימין.
- הופכים את הדג לצד השני כאשר צבעו הופך ללבן בקצוות וצורבים לעוד שתי דקות.
- להגשה: מניחים את פירה הבטטה ומעליו את הדג, סוחטים מעט ליים/לימון מעל הדג.

מתכון וצילום: בת-חן סטודיו לבישול ואפייה