סלט אטריות סובה עם ירקות ירוקים וקשיו

מאת: batchen2278

סלט בריא ומרענן שמשלב אטריות סובה עם אפונת שלג, אספרגוס, ברוקולי וקשיו קלוי ברוטב אסייתי עדין של ליים וצ'ילי

מצרכים:
2 חבילות אטריות סובה
חבילת אספרגוס
חבילת אפונת שלג
חבילת ברוקומיני
100 גרם קשיו קלוי במחבת

מצרכים לרוטב:
2 ליים סחוט
2 כפות מחית תמרינדי
2 כפות מירין
2 כפות שמן שומשום
1/2 צ'ילי טרי קצוץ ללא הגרעינים
מלח (או כף רוטב דגים)

אופן ההכנה:
• מבשלים את האטריות: שמים מים ומלח בסיר, מביאים לרתיחה, מבשלים למשך 4 דקות, מסננים ושוטפים במים קרים
• חולטים את הירקות: שמים מים ומלח בסיר נוסף, מביאים לרתיחה וחולטים כל ירק בנפרד.
הברוקומיני מוכן כאשר ניתן להחדיר סכין בגבעול והיא נכנסת בקלות וללא התנגדות.
אפונת שלג חולטים למשך שתי דקות.
אספרגוס חולטים למשך 3 דקות.
כל ירק לאחר הבישול שמים בקערה עם מים קרים וקרח על מנת לעצור את הבישול ולשמור על הצבע הירוק.
• חותכים את הירקות לטבעות אלכסוניות, את ראשי האספרגוס והברוקומיני משאירים שלמים
• קולים את הקשיו: במחבת שמים קשיו ומקפיצים עד להשחמה
• מתבלים את הסלט: מערבבים את כל חומרי הרוטב בקערה קטנה
• הרכבת המנה: בקערה מערבבים את הירקות, אטריות ורוטב ומוסיפים מלח.

מתכון וצילום: בת-חן סטודיו לבישול ואפייה