עוגת תפוזים רכה עם אוכמניות

מאת: raheli

קערה אחת ומטרפה ו-5 דקות הכנה ויש לכם עוגת תפוזים רכה רכה משובצת באוכמניות עסיסיות. רק לערבב את כל המצרכים וקדימה לתנור

אחת העוגות האהובות עלי ביותר היא עוגת תפוזים. מעבר לטעם המופלא שלה, היא מפיצה בבית ניחוחות של חורף ומזכירה לכולם כמה עוגה בחושה יכולה להיות מענגת. תוסיפו לזה את המרקם הסופר רך שלה, שמתקבל בזכות רוטב התפוזים שנספג בעוגה אחרי האפייה ותוספת האוכמניות שמנקדות את העוגה ומעטרות אותה ביהלומים סגולים ועסיסיים ותקבלו פרוסה מושלמת שבאמת קשה להפסיק לאכול. ויעיד על כך אבא שלי שחיסל לא מעט ממנה וקבע שמדובר באחת העוגות הכי טובות שיצא לו לאכול.

ויש לה גם בונוס נוסף – בשביל להכין אותה צריך רק קערה אחת ומטרפה. כן, מה ששמעתם. לא צריך מיקסר או כלים מיוחדים, רק לערבב את כל המצרכים בקערה ולהעביר לתבנית. רק אל תגלו לאורחים שביליתם בדיוק 5 דקות במטבח כדי להכין אותה.

העוגה הזאת נהדרת ביחד עם התה של הבוקר או הקפה של הערב, כקינוח קליל וטעים אחרי הארוחה וכמובן כמשהו מתוק ומרגיע אחרי צום, כמו זה שיתרחש ביום כיפור השבוע. לצידה, הגשתי הפעם משקה מוגז אוכמניות, שהכנתי עם סירופ האוכמניות של סודהסטרים, עם שדרוג קטן של עלי נענע ואוכמניות טריות.

ובנימה אופטימית ומתוקה, מאחלת לכם שבוע רגוע ומאושר. שתמחלו ותקבלו, שתדעו לבקש סליחה ושתזכרו להיות אנשים טובים. בסוף, זה הכי חשוב.

גמר חתימה טובה.

600-שלביםחשוב לקמח את האוכמניות כדי שלא ישקעו לתחתית. צילום: רחלי קרוט

סודה סטריםמשקה אוכמניות מוגז שמשתדך מצוין לעוגה. צילום: רחלי קרוט



עוגת תפוזים בחושה עם אוכמניות


מצרכים:
210 גרם (כוס וחצי) קמח
שקית אבקת אפייה
240 גרם (כוס) סוכר
קליפה מגורדת (על החלק הדק) מ-2 תפוזים
1 מיכל יוגורט
3 ביצים
100 גרם (חצי כוס) שמן צמחי
קופסה קטנה אוכמניות

רוטב תפוזים:
מיץ מתפוז אחד או מקלמנטינה גדולה
5 כפות סוכר

אופן הכנה:
- מחממים תנור ל-170 מעלות.
- בקערה גדולה מניחים קמח, א.אפייה, סוכר וגרידת תפוזים. טורפים מעט עם מטרפה ידנית.
- מוסיפים ביצים, יוגורט ושמן וטורפים עד שהתערובת אחידה. חשוב לא לטרוף יותר מדי אלא רק עד שהתערובת אחידה.
- בקערה קטנה (או בתוך קופסת הפלסטיק של האוכמניות) מניחים את האוכמניות ומפזרים מעליהן כפית קמח. מנערים מעט עד שכל האוכמניות תהיינה מצופות בקמח ומוסיפים לתערובת. מקפלים בעדינות באמצעות לקקן ומעבירים לתבנית משומנת היטב, עדיף עם נייר אפייה בתחתית שלה.
- אופים במשך 30-40 דקות או עד שהעוגה זהובה וקיסם המוחדר אליה יוצא עם פירורים לחים.
- בזמן שהעוגה בתנור: מחממים בסיר קטן את הסוכר ומיץ התפוזים במשך 5 דקות או עד שהסוכר נמס לגמרי. אם רוצים טעם תפוזי חזק יותר, אפשר להוסיף לרוטב קליפה מגורדת מתפוז אחד.
- כשהעוגה יוצאת מהתנור, ועדיין חמה, יוצקים עליה את רוטב התפוזים (חשוב להשקות אותה בכל הרוטב) ומניחים אותה על השיש כדי שתתקרר ותספוג היטב את מיץ התפוזים.

עוגת תפוזים ואוכמניותהעוגה נשארת רכה המון זמן בזכות רוטב התפוזים והיוגורט. צילום: רחלי קרוט


הערות חשובות:
- במקום תפוזים אפשר להכין את העוגה עם קלמנטינות.
- במקום יוגורט אפשר להשתמש בשמנת חמוצה או קרם קוקוס לפרווה.
- אם אתם אוהבים את העוגות שלכם עם טעם עז של פירות הדר, ניתן להוסיף לרוטב תפוזים גרידה מתפוז אחד ואפילו כף מיץ לימון.
- אני ממש ממליצה לכם להשתמש באוכמניות טריות, אני יודעת שהן יקרות אבל בעיני זה ממש שווה את זה. אפשר למצוא אוכמניות בשווקים ובסופרים הגדולים. אם בכל זאת אתם מעדיפים להמנע מהם, אפשר להשתמש באוכמניות קפואות או בפטל.

עוגת תפוזים בחושהבכל פרוסה תגלו נקודות קטנות וסגולות של אושר. צילום: רחלי קרוט


סודה סטרים