סיר פתיתים וקבנוס

מאת: leharshim

3 שלבי הכנה, מצרכים שיש לכל אחד בבית ויש לכם ארוחת ערב או צהריים לכל המשפחה - סיר פתיתים עם קבנוס ואפונה

מנה משביעה וצבעונית בניחוח מעושן שמשלבת פתיתים, אפונה וקבנוס.

מכינים אותה בקלות ממוצרים שיכולים להישמר זמן רב במקרר, במקפיא ובמזווה ולקפוץ לסיר כשרוצים משהו טעים וזמין.

נהדר גם לארוחת צהריים או ערב לכל המשפחה ולא רק לסטודנטים תפרנים.

חבילת פתיתים 500 גרם - 4.90 ש"ח.
קבנוס 3 יחידות - 12.50 ש"ח.
בצל - 0.70 ש"ח.
שימורי אפונה 550 גרם - 5.40 ש"ח.
סה"כ – 23.50 ש"ח לארוחה לשישה אנשים רעבים.

המרכיבים:
חבילת פתיתים 500 גרם
חבילת קבנוס 3 יחידות
בצל
חצי קופסת אפונה משומרת, מסוננת
שתי כפות שמן
כף אבקת מרק עוף
כף פפריקה מעושנת או מתוקה
5 כוסות מים רותחים

אופן ההכנה:
- בסיר בינוני מחממים את השמן, קוצצים את הבצל לחתיכות קטנות, מוסיפים לסיר ומטגנים אותו עד הזהבה.
- חותכים את הקבנוס לטבעות ומוסיפים אותם לסיר לטיגון של כחמש דקות, מוסיפים את הפתיתים, האפונה, אבקת מרק, פפריקה ומערבבים.
- מוסיפים חמש כוסות מים רותחים ומביאים לרתיחה. מבשלים בסיר מכוסה על אש קטנה עשר דקות. מכבים את האש ומחכים עוד חמש דקות בסיר סגור לסיום הבישול.

חשוב:
פפריקה מעושנת היא אחת ההמצאות! במתכון הזה הארומה שלה מדגישה את טעמי העישון של הנקניק וביחד הם ממש זוג מחובק ליד המדורה. מומלץ.

[divider]

מתכון וצילום: אפרת מוסקוביץ
לעוד מתכונים מעולים של אפרת הכנסו לבלוג "איך להרשים את חמותך"