מרק פטריות וגזר עם גריסים

מאת: raheli

ניחוחות של גשם - מרק פטריות מושלם עם קוביות גזר וגריסים. קל להכנה, בריא וטעים בטירוף. רוצו להכין

סטריפ משהו טעים

מעולם לא הבנתי למה מגישים מרק רק בחורף, ואיך זה שדווקא בקיץ, כשמחפשים אוכל קליל יותר, המרקים נפקדים מהארוחות. טוב נו, בפנים אני יודעת שבשרב הישראלי קצת קשה להתמודד עם נוזל רותח שממלא את הבטן, מצד שני, זה הזמן להגיד תודה לאלוהי המזגן.

אז נכון שהחורף כבר אוטוטו כאן, וממש עוד רגע מזיזים את השעון וגורמים לשעה חמש להרגיש כמו לילה, אבל האמת היא שהמרק הזה מושלם גם כשחם.

הוא משביע אבל קל בבטן ומאוד פשוט להכנה, ואם תגישו לידו פרוסת לחם טובה תגלו שמדובר בארוחה של ממש.

וכן, אני יודעת שרבים מכינים מרק פטריות מפטריות משומרות, אבל הפעם אני ממש מפצירה בכם לנסות את הגרסה הטרייה – המרק שמתקבל עדין יותר, איכותי יותר ובעיקר טעים הרבה יותר.

שיהיה חורף חם עם מלא צלחות מרק.

> רוצים לדעת ראשונים איזה מתכונים עולים? בואו לעקוב אחרי באינסטגרם https://instagram.com/raheli/

מרק פטריות וגריסים

מרק פטריות עם גריסים


מצרכים:
3 גזרים, שטופים היטב, לא קלופים
4 שיני שום, קלופות
2 ארטישוק ירושלמי קלוף או 2 ענפי סלרי או גם וגם (עוד אופציות לגיוון למטה בהערות)
2 כפות שמן זית
כף גדושה קמח
סלסלה וחצי פטריות (שמפניון, שיטאקי, שי-מג'י  או שילוב)
1/3 כוס גריסי פנינה, שטופים
10 כוסות ציר ירקות או 10 כוסות מים רותחים + כף וחצי אבקת מרק
מלח ופלפל לבן

אופן הכנה:
- חותכים את הגזר, השום והארטישוק לקוביות קטנות.
- בסיר מטגנים על אש נמוכה, עם שמן זית, את הגזר, השום והארטישוק רק עד שהם מתרככים מעט. בסביבות 2-3 דקות.
- מוסיפים קמח ומערבבים בעדינות עד שהוא נעלם.
- חותכים את הפטריות: אם אתם משתמשים בשמפניון או שיטאקי תחתכו לפרוסות אם בשי-מג'י רק צריך להוריד להן ס"מ מהרגל.
- מוסיפים את הפטריות לסיר ומערבבים בעדינות.
- מוסיפים 10 כוסות מים רותחים (זה יוצא 2 קומקומים ממוצעים בגודלם) ואבקת מרק או לחילופין ציר ירקות (חשוב שזה יהיה רותח).
- מוסיפים את הגריסים ומתבלים במלח ופלפל לבן.
- מבשלים 30 דקות או עד שהגריסים רכים. טועמים ומתקנים תיבול.

מרק פטריות וגריסים

הערות ושדרוגים:
- במקום ארטישוק ירושלמי (הוא מושלם, אל תחליפו אותו), אפשר לשים תפוח אדמה קטן, שורש פטרוזיליה או סלרי.
- במקום גריסים אפשר לשים אורז (רגיל או מלא) – רק שימו לב לא לשים יותר מ-1/4 כוס כי האורז מאוד מתנפח בבישול וסופח נוזלים של המרק.
- מילה לגבי אבקת מרק – אני יודעת שיש נטייה להבהל מהמוצר הזה, האמת שאני לא כל כך מבינה על מה המהומה, בכל מקרה, אפשר להשתמש כאן באבקת מרק פטריות ואז למרק יהיה טעם דומיננטי של פטריות או באבקת מרק בטעם עוף (פרווה) לגרסה עדינה יותר. כמובן שאם יש לכם במקפיא ציר שאתם אוהבים, זה לגמרי הזמן להשתמש בו.
- מומלץ להגיש עם פטרוזיליה קצוצה מעל. וכן, אני יודעת שבתמונה שמתי כוסברה, זה רק בגלל שהפטרוזיליה אזלה :)
- אין צורך לקלף את הגזרים, הרבה מהערכים התזונתיים שלו נמצאים בקליפה והיא גם מאוד מתרככת במהלך הבישול.
- אל תוותרו על הקמח, הוא נועד להסמיך מעט את המרק ולהוסיף לו מרקם קרמי ועשיר יותר.

אל תפספסו:
סלט קינואה עם אפונה, ברוקולי ושקדים קלויים
סלט רצועות גזר וסלק עם בוטנים
סלט עלים עם פקאנים וענבים