קציצות לחם

מאת: leharshim

נשאר לכם לחם או חלה מאתמול? במקום לזרוק מכינים קציצות לחם פריכות וסופר טעימות שגם הילדים יאהבו

קצת מיחזור, חומרי גלם פשוטים וזולים ורצון להרשים את חמותי בניצול אוכל שנשאר, הובילו לקציצות לחם טעימות ופריכות בטירוף בטעם של שניצל.

המרכיבים:
2 כוסות לחם או חלה יבשים
2 ביצים
3 כפות קוטג'
צרור פטרוזיליה
בצל קטן
מלח ופלפל
פירורי לחם זהובים
שמן לטיגון

אופן ההכנה:
- משרים חתיכות או פרוסות לחם יבש (גם את הקשה) בקערה עם מים כך שיכסו את הלחם למשך דקה. שופכים את המים וסוחטים היטב בידיים את הלחם.
- מפוררים את הלחם בעזרת הידיים, מוסיפים ביצים, פטרוזיליה קצוצה, בצל קצוץ, גבינה (רגישים לחלב ומוצריו יכולים לוותר) ותבלינים ומערבבים היטב.
- מחממים שמן עמוק במחבת, כשהשמן חם לפי בדיקת הקיסם, יוצרים קציצות עגולות בידיים, טובלים אותן בפירורי הלחם מכל הצדדים למיצוק וחיטוב וגם לפריכות. מטגנים עד להשחמה, הופכים כל קציצה ומטגנים את הצד השני.

[divider]

מתכון וצילום: אפרת מוסקוביץ
לעוד מתכונים מעולים של אפרת הכנסו לבלוג "איך להרשים את חמותך"