3 מרינדות מעולות לפרגיות

מאת: raheli

פרגיות במרינדת חרדל ודבש, פרגיות ברוטב תפוזים וצ'ילי ופרגיות בניחוח אסיאתי. 3 מתכונים מעולים למרינדות שמתאימות לפרגיות

395ebbf5-65bf-412f-ad82-6b30f94b11a6נמאס לכם להכין שוב פרגיות על הגריל עם קצת מלח ופלפל ואתם רוצים לשדרג אותן בקלות ובמהירות? לפניכם 3 מתכונים מעולים למרינדות ממצרכים שיש לכל אחד בבית. כמה דקות של השרייה ברוטב ותתקבל ארוחת צהריים שכל המשפחה תאהב.

טיפים חשובים:
- מומלץ לבקש מהקצב להשאיר את העצם כשהוא מפלט לכם את הפרגיות, היא תוסיף המון טעם.
- ניתן להבריש את המרינדה על הפרגיות בזמן הצריבה על הגריל או להשרות אותן כמה דקות קודם להעצמת הטעם.
- דבש במרינדה גם מוסיף טעם מתקתק אבל בעיקר מקרמל את העוף ומוסיף צבע זהוב.
- חשוב לא לוותר על הלימון או התפוזים, הם מרככים מאוד את העוף.
- המרינדות מתאימות גם לתיבול ירקות ובשר.

פרגיות במרינדת חרדל דבש ולימון


מתכון: שף אייל פינקלשטיין

מצרכים:
5 סטייק פרגית עם עצם
כפית מלח דק
כפית פלפל שחור גרוס
כף חרדל דיזו'ן חלק
כף דבש
כף חומץ בין יין אדום
2 שיני שום קצוצות דק
חצי לימון סחוט
1/3 כוס שמן זית
3 ענפי תימין קצוצים דק

אופן הכנה:
- מתבלים את הפרגית במלח ופלפל ומניחים על פלנצ'ה של גריל.
- בקערה עמוקה מערבבים חרדל עם דבש ושום, מוסיפים את החומץ והלימון ומערבבים היטב, מזלפים משמן הזית עד קבלת מרינדה סמיכה.
- מוסיפים תימין קצוץ ומתקנים תיבול בעזרת מלח ופלפל שחור גרוס.
- מברישים את הפרגיות במרינדה וסוגרים את הגריל עם מכסה.
- לאחר 5 דקות הופכים צד לפרגיות  ומברישים שוב במרינדה וסוגרים את הגריל.
- כשהפרגיות יוצאות מן הגריל מטפטפים עוד מעט רוטב.

DSCN6746-1700מברשת סיליקון - 19.90 ש"ח. להשיג ברשת Cook and bake



פרגיות במרינדת תפוזים וצ'ילי


מצרכים:
5 סטייק פרגית
מיץ מ-2 תפוזים
קליפה מגורדת דק מתפוז אחד
1/2 פלפל צ'ילי קצוץ דק (או יותר אם אוהבים חריף)
כפית סילאן
כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
2 כפות שמן זית

אופן הכנה:
- מערבבים את כל מצרכים המרינדה בקערה ומניחים בפנים את הפרגיות. סוגרים עם ניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה (עד יממה).
- מוציאים את הפרגיות מהמרינדה ומניחים על פלנצ'ה חמה של גריל. צורבים משני הצדדים כ-4 דקות ומדי פעם מברישים את הפרגיות במרינדה.
- מעבירים לצלחת הגשה ומפזרים מעל שומשום או בצל ירוק חתוך לטבעות.

unnamed

פרגיות במרינדה אסיאתית


מצרכים:
3 כפות סויה
1 ס"מ ג'ינג'ר מגורד דק
2 כפות רוטב צ'ילי חריף-מתוק
3 כפות שמן זית
1/2 כפית שמן שומשום
3 שיני שום כתושות דק (לא חובה)
כפית שטוחה מלח

אופן הכנה:
- מערבבים את כל המצרכים בקערה ומניחים בפנים את הפרגיות. סוגרים עם ניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה (עד יממה).
- מוציאים את הפרגיות מהמרינדה ומניחים על פלנצ'ה חמה של גריל. צורבים משני הצדדים כ-4 דקות ומדי פעם מברישים את הפרגיות במרינדה.
- מעבירים לצלחת הגשה ומפזרים מעל שומשום.
unnamed-19-1