שקשוקה בקערות לחם

מאת: raheli

3 מצרכים, 10 דקות (כולל זמן האפייה) ויש לכם שקשוקה בתוך קערות לחם זהובות. לא תאמינו כמה זה טעים וכמה קל להכין

unnamed (15)שוב הגיע הערב ושוב אתם מחפשים מה להכין? במקום לטגן שוב חביתה או ביצה קשה הבאנו לכם הפעם רעיון גאוני לארוחה שמכינים ממש בכמה דקות.

כל מה שצריך כדי להתפנק על השילוב האלמותי בין שקשוקה לקערות לחם זהובות זה לחמניות קנויות, אפשר גם לחמניות פחות טריות שקניתם אתמול וכבר רציתם לזרוק, רוטב עגבניות מוכן וביצים. כן, זהו. כמה דקות בתנור והארוחה שלכם מוכנה.

אנחנו שידרגנו את המנה עם גבינת קצ'קבל מגורדת שנמסה באפייה והופכת את הארוחה למושחתת ומפנקת יותר, אבל כמובן שאתם לא חייבים להוסיף אותה.

DSCN7256חותכים, בזווית אלכסונית, מעין קונוס עגול שיהפוך למכסה. צילום: רחלי קרוט


DSCN7270מברישים את פנים הלחמנייה בשמן זית.
צנצנת + מברשת לשמן (אהרוני) - 49.9 ש"ח, להשיג ברשת Cook and bake

צילום: רחלי קרוט


רוצים לגוון? הנה עוד רעיונות לקערות לחם ממולאות שאפשר להגיש בארוחת צהריים, בוקר או ערב. תתכוננו לקצור מחמאות, רק אל תספרו שלקח בדיוק 10 דקות מרגע החיתוך עד לביס הראשון.

DSCN7272מניחים בצידי הלחמנייה פרוסות גבינה צהובה ואופים. צילום: רחלי קרוט


DSCN7279הלחמניות יוצאות מהתנור זהובות ומדיפות ריחות מעולים. 7 דקות מעכשיו זה מוכן.
תבנית פיצה מחוררת - 39.9 ש"ח, להשיג ברשת Cook and bake
צילום: רחלי קרוט



שקשוקה בקערת לחם


מצרכים:
3-4 כפות שמן זית (רגיל או מתובל – ראו הערות למטה)
3 לחמניות עגולות
צנצנת רוטב עגבניות לשקשוקה (קנוי או לפי ההוראות בהמשך)
3 ביצים
100 גרם גבינת קצ'קבל מגורדת דק + 3 פרוסות גבינה צהובה

אופן הכנה:
- חותכים עם סכין, בזוית אלכסונית, פתח עגול בחלקה העליון של הלחמניה ומניחים את ה'מכסה' שחתכתם בצד.
- מוציאים מתוך פנים הלחמנייה מעט מתוכנה, חשוב להשאיר לפחות ס"מ בשוליים ובתחתית.
- מברישים בשמן זית בנדיבות את פנים הלחמניה והמכסה שנוצר. מניחים בצידי הלחמנייה, בחלק הפנימי, פסים של גבינה צהובה. אופים את הלחמניות והמכסה במשך 3-5 דקות בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות.
- מוציאים את הלחמניות מהתנור, ממלאים עד 1/2 גובה ברוטב עגבניות ומעל שוברים ביצה.

DSCN7284

DSCN7290

- מפזרים גבינת קצ'קבל מסביב לחלמון ומחזירים לתנור לאפייה של 7 דקות או עד שהחלמון במידת העשייה האהובה עליכם. בשלב הזה אין צורך להכניס שוב את המכסה של הלחמנייה לתנור.

DSCN7297

שמן זית מתובל
- מניחים בצנצנת 1/2 כוס שמן זית, 3 שיני שום פרוסות, 1/2 צ'ילי חריף ו-10 מקלות רוזמרין. מתבלים במעט מלח ומנערים מעט.

רוטב עגבניות מהיר לשקשוקה
- במחבת רחבה מטגנים בשמן זית בצל קצוץ עם 4 שיני שום פרוסות דק ו-1/2 צ'ילי חתוך לטבעות דקות. מוסיפים 2 עגבניות קצוצות, 3 כפות רסק עגבניות, כף רוטב צ'ילי מתוק וכוס מים רותחים ומערבבים. מתבלים במלח ופלפל וממשיכים לטגן עד שהרוטב מצטמצם. אם העגבניות שלכם מעט חמוצות אפשר להוסיף 1/2 כפית סילאן.

DSCN7304

הערות חשובות:
- אל תדלגו על השלב של אפיית הלחמניות עם השמן, האפייה הזאת אוטמת את הלחמניה כדי שהפנים שלה יחזיק את הרוטב ולא יתרכך בשנייה.
- זמן האפייה של הביצים משתנה בין תנור לתנור ותלוי מאוד איך אתם אוהבים את החלמון שלכם. לחלמון נוזלי זמן האפייה נע בין 4-6 דקות, לחלמון מוצק יותר מוסיפים עוד 2-3 דקות.
- אפשר לוותר על פרוסות הגבינה בצידי הלחמנייה אבל הן מוסיפות המון טעם והפתעה נמתחת ומושחתת בתוך הלחמנייה, והן גם מגינות את הצדדים בדיוק כמו השמן זית.
- כמובן שאפשר להכין את המתכון הזה עם כל לחמניה שאתם אוהבים, כל עוד יש לה שוליים גבוהים שיכילו את הרוטב בפנים.

DSCN7326הרגע הכי מענג - שבירת הקערה. צילום: רחלי קרוט


DSCN7330תולשים חתיכה מהקערה וזוללים. צילום: רחלי קרוט


unnamed-19-1