עוגיות שוקולד חלב עם שוקולד צ'יפס לבן

מאת: raheli

הכי מושלמות שיש - עוגיות שוקולד חלב ענקיות, מנוקדות בשוקולד לבן, שמכינים ממש בקלות. רק לערבב, לאפות ולזלול

סטריפ משהו טעים
כבר כמה ימים שיש לי מחסום כתיבה מצד אחד ופרץ של יצירה מצד שני. אני יכולה לבלות שעות במטבח ולגלגל בצקים אבל לא מצליחה לשבת ולכתוב כמה דקות. תקופה שכזו.

בגלל העדר סבלנות אל מול המקלדת, וויתרתי על פרסום של כמה מתכונים שפשוט לא הצלחתי לכתוב להם טקסט מלווה.

עד היום.

זה לא שמחסום הכתיבה נשבר, זה שמתכון אחד, מתוך הספר המופלא של מרתה סטיוארט (COOKIES) גרם לי לרוץ למחשב ולתרגם אותו כדי שגם אתם תוכלו להנות מהשחיתות המענגת שמככבת אצלי בבית כבר כמה חודשים.

מדובר בעצם על עוגיות שוקולד חלב ענקיות, שטוחות אבל כל כך עשירות, שמצליחות להחביא בתוכן, על אף דקיקותן, מטבעות שוקולד לבן. במקור סטיוארט השתמשה רק בשוקולד חלב, אבל דווקא הניגוד בין הצבעים והטעמים חביב עליי יותר. גם שלבי ההכנה שונים מאוד מאלה של סטיוארט שמכינה אותן במיקסר. אני, כמו שחלקכם כבר יודעים, עצלנית יותר, אז פישטתי את אופן ההכנה שכולל רק המסה של השוקולד והחמאה, ערבוב עם שאר המצרכים ואפייה.

רק דבר אחד חשוב – לעוגיות יש נטייה להתפשט בתנור, אז תנו להן מרחב מחיה של 5 ס"מ לפחות מסביב. נכון, זה אומר שתצטרכו לאפות בכמה נגלות, מצד שני, לוקח גג 14 דקות עד שהן מוכנות אז זה לא כל כך נורא.

וכן, אפשר בקלות להמיר את השוקולד הלבן בשוקולד מריר, חלב ואפילו עדשים צבעוניות. תשחקו, זה כל הכיף!

רוצים לדעת ראשונים מה עולה בקרוב? בואו לעקוב אחרי גם באינסטגרם – https://www.instagram.com/raheli/

עוגיות שוקולד חלב עם עדשים צבעוניות

עוגיות שוקולד חלב ענקיות מנוקדות בשוקולד לבן


מצרכים (40 עוגיות ענקיות):
140 גרם (כוס) קמח לבן
70 גרם (1/2 כוס) קקאו איכותי
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
120 גרם שוקולד חלב, שבור לקוביות
120 גרם שוקולד צ'יפס לבן (עדיף במטבעות) או חתוך לקוביות קטנות
120 גרם חמאה
300 גרם (1 ו-1/2 כוסות) סוכר
2 ביצים
כפית מחית וניל (או תמצית איכותית)

אופן הכנה:
- מחממים תנור ל-165 מעלות.
- בקערה רחבה, שמתאימה למיקרו, ממיסים שוקולד חלב עם חמאה בפולסים של 30 שניות עד שהשוקולד והחמאה נמסים לגמרי. מערבבים היטב ומקררים 2-3 דקות בטמפרטורת החדר.
- מוסיפים סוכר וטורפים עם מטרפה ידנית עד שהסוכר נבלע.
- מוסיפים את הביצים, בכל פעם ביצה אחת, וטורפים היטב עד שהתערובת אחידה. מוסיפים את הוניל וטורפים.
- מוסיפים את המצרכים היבשים: קמח, קקאו וסודה לשתייה וטורפים רק עד שהתערובת אחידה.
- מקפלים לתוך התערובת את השוקולד הלבן.
- עם כף גלידה או כף רגילה מניחים תלוליות מהתערובת על נייר אפייה במרווחים של 5 ס"מ בין לבין.
- אופים במשך 13-15 דקות, עד שהעוגיות שטוחות, מעט סדוקות ורכות באמצע ומניחים להן להתקרר בטמפרטורת החדר. בזמן הזה הן תתקררנה והמרקם שלהן יהפוך מרך לפריך ומתמוסס בפה. שומרים בקופסה אטומה.

עוגיות שוקולד חלב

אל תפספסו:
אצבעות בראוניז שוקולד בציפוי שוקולד וסוכריות
נקניק שוקולד עם פתי בר

עוגת בוואריה עם רוטב שוקולד