פרעצלס עטופים בחמאה, שום ופטרוזיליה

מאת: olga

זהירות ממכר - פרעצלס זהובים וטעימים בטירוף בזיגוג חמאה, שום ופטרוזיליה. לא תאמינו כמה קל להכין וכמה מהר זה מתחסל

קוק אנד בייקאם אתם בעיצומה של דיאטה או שיש לכם חיבה לפחמימות, לא בטוח שכדאי לכם להכין את הפרעצלס האלה. לא רק שהם סופר קלים להכנה וטעימים בטירוף, הם גם מתחסלים בשניות.

זוכרים את הפרעצלס החמים שהסתובבו במתקן השקוף של הקולנוע? זוכרים כמה טעימים הם היו? עכשיו תוסיפו לזה מעטה מבריק ומלא בטעם של חמאה, שום ופטרוזיליה ותקבלו את הדבר הכי מענג וטעים שיש.

במקור, מכינים את הפרעצלס בצורה של בייגלה (ראו תמונות), אבל כמובן שאפשר להכין אותם בכל צורה שאתם אוהבים. מחישוקים ועד נגיסי פרעצלס אישיים (הסבר בהמשך). גם הציפוי נתון לשינויים ואפשר לשחק איתו - במקום מלח מפזרים צ'ילי גרוס, במקום חמאה ופטרוזיליה מברישים בשמן זית ועירית ואפילו זעתר שלוקח את המאפים האלה לכיוון יותר ישראלי מקומי.

רק 2 דברים שחשוב להקפיד עליהם - בישול קצר במים, לא יותר מדקה, ואפייה על משטח לא נדבק שמאפשר לפרעצלס להשתחרר בקלות מהתבנית, בעיקר כשהם מונחים עליה בעודם רכים וחמים מאוד מהמים. אנחנו השתמשנו במשטח אפייה סיליקומרט  (91.9 ש"ח, ניתן להשיג ברשת Cook and bake).

IMG_9600קוצצים את הפטרוזיליה ומערבבים עם החמאה והשום. צילום: אולגה טוכשר
מספריים לעשבי תיבול (49.9 ש"ח, להשיג ברשת Cook and bake)


>> עוד דרכים לקיצוץ מהיר של עשבי תיבול תוכלו למצוא כאן



פרעצלס עם חמאה, שום, פטרוזיליה ומלח גס


מרכיבים ל-12 פרעצלס בינוניים:
500 גרם קמח (3.5 כוסות + 1 כף)
225 גרם מים (1 כוס פחות 1 כף)
10 גרם שמרים טריים (1/5 שקית) או 4 גרם שמרים יבשים
10 גרם סוכר (1 כף)
10 גרם מלח (1.5 כפיות)
20 גרם שמן זית (2 כפות)

בנוסף:
מים לבישול הפרעצלס + 1 כפית סודה לשתייה

להברשה:
30 גרם חמאה מומסת
1/2 כפית אבקת שום
1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה
מעט מלח גס

אופן הכנה:
- מניחים בקערת מיקסר עם וו לישה את כל מרכיבי המתכון (פרט למים והסודה לשתייה) ומערבלים תחילה במשך כ-5 דקות במהירות נמוכה, ולאחר מכן במשך כ-5 דקות נוספות במהירות בינונית, עד שמתקבל בצק, במרקם די קשה, שמתקבץ מסביב לוו. מניילנים את הקערה ומעבירים לקירור של 20 דקות.
-מחממים תנור ל-210 מעלות. מניחים משטח סיליקון על התבנית.
- בינתיים בסיר גדול על להבה בינונית מביאים מים לרתיחה, המים צריכים להגיע עד ל-3/4 גובה הסיר. מוסיפים סודה לשתייה ומערבבים.
- מקמחים מעט את משטח העבודה, מחלקים את הבצק המקורר ל-12 חלקים ומגלגלים לרצועות באורך 30 ס"מ. שימו לב: הרצועות צריכות לצאת די דקות, בערך בעובי של ס"מ. במהלך הבישול והאפייה הבצק תופח והפרעצלס הופכים להיות תפוחים ושמנמנים.
- מקפלים כל גליל לצורת בייגלה (ראו תמונות).

שלבים1משטח אפייה סיליקומרט  (91.9 ש"ח, ניתן להשיג ברשת Cook and bake).


- מבשלים את הפרעצלס במים רותחים עד שהם מתחילים לצוף, בסביבות חצי דקה. מוציאים בעזרת כף מחוררת ומניחים במרווחים על תבנית האפייה. מפזרים מעל מעט מלח גס.


P1350013-600מבשלים את הפרעצלס בסיר רחב עד שהם צפים. 


- אופים בין 15 ל-20 דקות עד להזהבה.
- בינתיים בקערה קטנה במיקרוגל ממיסים חמאה ומערבבים עם אבקת שום ופטרוזיליה קצוצה.
- מברישים את הבייגלה האפויים, בעודם חמים מהתנור, בנדיבות בתערובת החמאה עם השום והפטרוזיליה ומגישים.


P1350037-600
- ניתן לשמור את הפרעצלס בקופסה סגורה ולחמם מעט בתנור לפני ההגשה או להקפיא ולחמם שוב בתנור לכמה דקות.

IMG_9604

הערות חשובות:
- במקום לקפל את רצועות הבצק לצורת בייגלה, ניתן ליצור רצועה אחת ארוכה, ברוחב 3 ס"מ ולחתוך לפרוסות בעובי ס"מ. את הפרוסות שמתקבלות מבשלים במים רותחים ואופים בדיוק כמו במתכון.
- הפרעצלס תפוחים מאוד בתנור אז חשוב להשאיר רווחים בין אחד לשני.
- רוצים לגוון? במקום פטרוזיליה אפשר להשתמש בעירית, זעתר ואפילו מעט רוזמרין.
- כדי להפוך את המתכון לפרווה, וגם לטבעוני, ממירים את החמאה בשמן זית.

P1350050-1500

קוק אנד בייק