בילילה - דייסת חיטה

מאת: leharshim

בילילה - דייסה מצרית מחיטה וחלב, אחת המנות הנפלאות והמנחמות

מצרכים:
250 גרם חיטה
1/2 כוס סוכר
קורט מלח
2 כוסות חלב

אופן הכנה:
- משרים את החיטה בקערה עם מים למשך שלוש שעות או לכל הלילה.
- שופכים את המים, מעבירים את החיטה לסיר בינוני ומוסיפים מים עד שיכסו את החיטה ועוד שני סנטימטרים מעל.
- מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים שעה וחצי, אם כל המים התאדו בבישול מוסיפים עוד חצי כוס מים רותחים.
- מוסיפים את הסוכר, המלח, החלב, מערבבים ומביאים לרתיחה. מכבים את האש משאירים את החיטה בסיר עוד שעה להמשיך ולספוג טעמים.
- בתיאבון ונמנום נעים!

מתכון וצילום: אפרת מוסקוביץ
לעוד מתכונים מעולים של אפרת הכנסו לבלוג "איך להרשים את חמותך"