לחם קופים מלוח ב-3 צבעים

מאת: olga

תולשים ומתענגים - מאפה כדורי בצק רכים עטופים בניחוחות של שום עם תוספת של סלק ותרד בבצק שהופך אותו לצבעוני ומרשים במיוחד

2149aab8-3217-433c-afce-e0d363a54dabלחם קופים הוא אחד המאפים האהובים עלינו. מעבר לעובדה שמדובר במאפה שמאוד כיף לתלוש עם הידיים, יש בו טעמים שלא תמצאו בלחם רגיל והמראה המפונפן שלו תמיד קוצר מלא מחמאות.

הפעם, הבאנו לכם גרסה מיוחדת ושונה ללחם הנתלש. במקום להשתמש במים בבצק הוספנו לו סלק טחון לקבלת צבע ורוד ותרד שהפך אותו לירוק זרחני.

פרט לצבעוניות המפתה של הלחם, השתמשנו גם בתבנית קוגלהוף מיוחדת של Nordic ware שעשויה מיציקת אלומיניום לאפייה אחידה, ומצופה בשכבת טפלון לשליפה מהירה של העוגה (להשיג ברשת Cook and bakeמחיר מבצע 159.9 ש"ח במקום 199 ש"ח). התבנית גם יצרה עיצוב מהמם וגם דאגה לכך שהבצק ישתחרר בקלות מהתבנית.

המלצה שלנו: הגישו את המאפה הזה עם עירית קצוצה מעל ורוטב שום ועגבניות שמכינים ממש בקלות מעגבניות מרוסקות עם שום כתוש ורוטב צ'ילי. כשתתלשו את כדורי הבצק ותטבלו ברוטב אתם תבינו למה.

IMG_9575קוצצים את העירית ומפזרים מעל המאפה המוכן.
מספריים לעשבי תיבול (להשיג ברשת Cook and bake)



לחם קופים מלוח בשלושה צבעים


לבצק ורוד:
2 סלקים מבושלים
1/4 כוס מים
20 מ"ל שמן
10 גרם (כף) שמרים טריים
10 גרם (כף) סוכר
ביצה
1 ו-1/3 כוסות קמח
1/2 כפית מלח

לבצק ירוק:
4 מדליוני תרד (נמכרים בשקית במחלקת הקפואים), מופשרים
1/4 כוס מים
20 מ"ל שמן
10 גרם (כף) שמרים טריים
10 גרם (כף) סוכר
ביצה
1 ו-1/3 כוסות קמח
1/2 כפית מלח

לבצק לבן:
1/3 כוס חלב / מים
20 מ"ל שמן
10 גרם (כף) שמרים טריים
10 גרם (כף) סוכר
ביצה
1 ו-1/3 כוסות קמח
1/2 כפית מלח

לציפוי:
100 גרם חמאה מומסת
כפית אבקת שום
עירית קצוצה להגשה

אופן הכנה:
- טוחנים את הסלק המבושל עם 1/4 כוס מים עד שנוצר רוטב ורוד חלק. מתוך הכמות שנוצרה תזדקקו ל-1/3 כוס. את השאר (לא ישאר לכם הרבה), אפשר להוסיף לשייקים או לפסטה/פתיתים.

IMG_9555
- מניחים בקערה גדולה את כל מרכיבי הבצק הוורוד למעט המלח ולשים ידנית או במיקסר עם וו לישה במשך 4-5 דקות. מוסיפים מלח ולשים עוד דקה עד שמתקבל בצק רך ועדין. אם הוא דביק מדי, מוסיפים בהדרגה קצת קמח. מעבירים לקערה קטנה יותר ומכסים במגבת לתפיחה של 30-40 דקות.
- טוחנים את התרד עם 1/4 כוס מים עד שנוצר רוטב ירוק חלק. מתוך הכמות שנוצרה תזדקקו ל-1/3 כוס.
- מניחים בקערה גדולה את כל מרכיבי הבצק הירוק למעט המלח ולשים ידנית או במיקסר עם וו לישה במשך 4-5 דקות. מוסיפים מלח ולשים עוד דקה עד שמתקבל בצק רך ועדין. אם הוא דביק מדי, מוסיפים בהדרגה קצת קמח. לקערה קטנה יותר ומכסים במגבת לתפיחה של 30-40 דקות.
- באותו אופן מערבלים גם את מרכיבי הבצק הלבן.
- מניחים לבצקים לתפוח בקערות עד שהם מכפילים את נפחם.

IMG_9583

- מרססים בעזרת ספריי שמן את התבנית העגולה עם החור מה שיאפשר לכם שחרור קל של המאפה וגם יצור הזהבה של הבצק.
- בקערה קטנה מניחים את החמאה המומסת ומערבבים עם אבקת השום.
- תולשים לסירוגין חתיכות מהבצקים שתפחו, מכדררים לכדורים בגודל אגוז, טובלים כל כדור בתערובת החמאה ומניחים בתוך התבנית אחד ליד השני בשכבות לא צפופות מדי. חשוב שהכדורים לא יגיעו עד לגובה התבנית כי הם תופחים מאוד באפייה.

IMG_9587
- מכסים במגבת ומתפיחים במקום חמים כ-40 דקות או עד שהכדורים מכפילים את נפחם.
- מחממים תנור ל-170 מעלות.

שלבים
- אופים את לחם הקופים בין 20 ל-30 דקות או עד להזהבה.
- מוציאים מהתנור, מניחים מעל התבנית צלחת גדולה והופכים את התבנית על הצלחת. מברישים במעט חמאה ומעטרים בעירית קצוצה.

IMG_9611

הערות חשובות:
- את העירית הקצוצה אפשר להוסיף לבצק הירוק בזמן הלישה. היא גם מוסיפה טעם וגם מנקדת את הבצק ומוסיפה לו יופי. ואגב, במקום תרד אפשר להשתמש גם באפונה.
- במקום סלק אפשר להוסיף פפריקה מתוקה מהולה במעט מים.
- גיוונים לציפוי: במקום אבקת שום משתמשים בשום כתוש טרי ומוסיפים 1/3 צרור פטרוזיליה קצוצה דק. עוד אופציה היא לגלגל את הכדורים, אחרי הטבילה בחמאה, באגוזים קצוצים.
- רוצים לשדרג את הלחם? הכניסו לכל כדור בצק קוביית גבינה צהובה. הגבינה תימס באפייה ויווצרו לכם כדורי בצק שדומים מאוד לפיצה.

IMG_9609

קוק אנד בייק