כרובית אלמוגים בתנור ברוטב בשמל קשיו

מאת: leharshim

ראיתם אצל הירקן כרובית אלמוגים יפהפיה ולא ידעתם מה להכין איתה? אפרת מוסקוביץ עם מתכון מהיר, קל להכנה וטעים במיוחד לכרובית בתנור

כרובית אלמוגים שלוקה במים רותחים ואפויה בתנור ברוטב בשמל קשיו. תכננתי להגיש אותה כתוספת ירק בשתי ארוחות אבל היא נטרפה בידי הסקרנים והספקנים. שלא כמו ירקות ופירות אקזוטיים אחרים היא לא סתם יפה, היא גם אחת עם טעם משובח.

המרכיבים:
1 כרובית אלמוגים יפה

לרוטב:
1/2 כוס קשיו לא קלוי
2 כוסות מים
2 כפות קמח מלא
2 כפות שמן
1/2 כפית מלח

אופן ההכנה:
- חולטים את הכרובית בשלמותה בסיר גדול ומלא במים רותחים למשך עשר דקות. מוציאים אותה בעזרת כף גדולה, מנערים את שאריות המים ומניחים בתבנית או בקערה חסינת חום.
- בזמן שהכרובית מתבשלת מכינים את הרוטב: מרסקים בעזרת מעבד מזון את כל חומרי התערובת או מניחים את כל חומרי הרוטב בסיר קטן ובעזרת בלנדר מוט נמנעים מכלים מלוכלכים וטוחנים את החומרים בתוך הסיר עצמו.
- מבשלים את רוטב הבשמל קשיו כחמש דקות על אש קטנה עד שהוא מסמיך כמו יוגורט.
- שופכים את הרוטב על הכרובית ואופים בחום של 180 מעלות כעשרים דקות. מגישים חם.

מתכון וצילום: אפרת מוסקוביץ
לעוד מתכונים מעולים של אפרת הכנסו לבלוג איך להרשים את חמותך