בצק משגע לעבוד איתו, הפרעצל מתקבל פריך מבחוץ ורך מבפנים בשל הבישול שלו במים רותחים ואבקת סודה לשתייה לפני האפיה בתנור.
מצרכים:
1 ו-1/2 כוסות מים פושרים
1 כף שמרים יבשים
5 כוסות קמח לחם מנופה
1 כפית סוכר
2 כפיות מלח
1/2 כוס חלב פושר
מלח ים אטלנטי לפיזור
חמאה מומסת להברשה
4 ליטר מים + 5 כפות סודה לשתייה
אופן הכנה:
• שמים בקערת המיקסר עם וו לישה מים פושרים וסוכר ומערבבים מעט.
• בקערה נפרדת שמים קמח, סוכר ומלח ומערבבים, מוסיפים את התכולה לקערת המיקסר ומערבבים.
• מוסיפים חלב פושר ומערבלים למשך 8 דקות. הבצק צריך להיות מאוחד וגמיש למגע.
• התפחה ראשונה: מעבירים את הבצק לקערה משומנת מעט ומכוסה במגבת ונותנים לבצק להכפיל את נפחו כשעה וחצי עד שעתיים.
• שקילה: מחלקים את הבצק ל-9 יחידות , כל יחידה שוקלת 130 גרם.
• עיצוב: יוצרים מכל יחידה נחש מאוד ארוך, ממנו יוצרים את האות U , אוחזים בשני הקצוות ומצליבים פנימה על מנת ליצור את צורת הפרעצל, חשוב להדק היטב את הקצוות.
• התפחה שנייה: מתפיחים את הפרעצלים המעוצבים 15 דקות, מכוסים במגבת (חשוב להקפיד לא להתפיח יותר מידי, אחרת הם מאבדים מצורתם).
• בישול הפרעצל: מביאים לרתיחה 4 ליטר מים ומוסיפים 5 כפות אבקת סודה לשתייה, מבשלים בסיר בזוגות למשך 30 שניות ומוציאים לתבנית עם נייר אפיה משומן.
• זיגוג: מברישים את הפרעצלים בחמאה מומסת ומפזרים מלח ים אטלנטי מעל.
• אפייה: אופים בתנור שחומם מראש ל- 260 מעלות למשך 10 דקות.
צילום ומתכון: בת-חן
סטודיו לבישול ואפיה
רוצים ללמוד איך לאפות פוקצ'ות ופיתות ולבשל חריימה, סינייה ועוד המון מנות טעימות? הצטרפו
לסדנאות המעולות של בת-חן
[divider]