לימונצ'לו ביתי

מאת: leharshim

4 מצרכים, כולל המים, שלבי הכנה פשוטים וקלים ובעוד 3 שבועות תוכלו להתענג על לימונצ'לו ביתי עם 40% אלכוהול. רוצו להכין

אם תתחילו עכשיו, בעוד שלושה שבועות - חודש יהיה לכם ליקר לימונצ'לו מושלם תוצרת בית

מצרכים:
12 לימונים אורגניים - אם אין לימוני גינה אז לימונים קנויים שיש לשטוף ולהבריש היטב
ליטר וודקה
ליטר וחצי מים
קילו סוכר

אופן הכנה:
- קולפים בקולפן את הקליפה הצהובה בלי החלק הלבן המר של 12 לימונים בינוניים, שטופים ולא מרוססים מהעץ בגינה או קנויים ומקורצפים היטב. אל תלחצו על הקולפן, קלפו בעדינות ותשאפו להוריד שכבה דקה ככל האפשר, למניעת מרירות.
- מניחים את הקליפות בצנצנת זכוכית גדולה ביחד עם ליטר וודקה.
- ממקמים את הצנצנת במזווה לשלושה שבועות.
- אחרי שלושה שבועות מרתיחים בסיר גדול ליטר וחצי מים וקילו סוכר, ליצירת סירופ סוכר. בוחשים עד שהסוכר נמס.
- מקררים את הסירופ.
- מסננים את נוזל הקליפות המושרות דרך מסננת דקה אל סיר הסירופ הקר.
- מערבבים ומוזגים דרך משפך לבקבוקים שקופים ויפים.
- שומרים במקפיא ושימו לב – מתקבל משקה של 40% אלכוהול!

מתכון וצילום: אפרת מוסקוביץ
לעוד מתכונים מעולים של אפרת, ולתמונות של שלבי ההכנה, הכנסו לבלוג איך להרשים את חמותך

[divider]